19.9 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Τι όρο επέβαλαν ανακρίτρια και εισαγγελέας;

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος κατηγορείται για βιαιοπραγία σε βάρος πολιτικού προσώπου και, συγκεκριμένα, του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας επέβαλαν τον όρο να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον Βασίλη Γραμμένο.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εις βάρος του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157 ΠΚ), μετά την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Τι λένε Φλώρος και Γραμμένος για το επεισόδιο

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Βελόπουλο πως τον εξύβριζε μέσω κρυφού λογαριασμού στην πλατφόρμα X.

Όταν ρωτήθηκε αν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη, ο Φλώρος ήταν κατηγορηματικός: «Ποτέ, ποτέ»

Πριν τη βίαιη επίθεση φέρεται να υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο βουλευτών, με ύβρεις.

Φλώρος: Μου έβρισε ό,τι πιο ιερό έχω

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υποστηρίζει πως αντέδρασε όταν ο Γραμμένος του έβρισε τη μητέρα και αρνήθηκε κατηγορηματικά πως τον γρονθοκόπησε.

«Όλο το περιστατικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που προέρχεται από μια μήνυση που έχει καταθέσει ο πατέρας μου εδώ και 2-2,5 χρόνια περίπου για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από έναν ψεύτικο λογαριασμό στο X. Ο κύριος Χήτας, λοιπόν, πάνω στον λόγο του είπε πως ο κ. Βελόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εγώ εκείνη τη στιγμή γύρισα και του είπα απλώς ότι «αυτά θα τα κρίνουν τα δικαστήρια, όχι εσύ».

» Εκείνη τη στιγμή, αναίτια και χωρίς να του έχω μιλήσει, πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος και μου λέει ‘βούλωσέ το εσύ σκουπίδι’. Γυρνάω και του λέω ‘άντε γ…’ και μου λέει ‘θα σου γ… τη μ… εσένα’. Του λέω «τι είπες». Φεύγει εκείνη τη στιγμή και ξανακάθομαι στη θέση μου» είπε ο κ. Φλώρος στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και συνέχισε:

«Ξαναγυρνάει προκαλώντας, μου έκανε κ…δάχτυλα με χειροπέδες, μου λέει ‘εσένα τη μανούλα σου θα γ… παλιόπ…’, μου κάνει ‘να το θυμάσαι, θα σε πάνε με χειροπέδες μέσα’. Φεύγω εκείνη τη στιγμή, επειδή δεν ανέχομαι κανέναν να μου βρίζει τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω και νομίζω ότι είναι για όλο τον κόσμο, βγήκα στην είσοδο, ήταν ο φρουρός της Βουλής εκεί, ήταν και ο κ. Γραμμένος.

» Μου λέει ‘φύγε από εδώ, φύγε από μπροστά μου’. Με σπρώχνει και εκείνη τη στιγμή γυρνάω, τον πιάνω από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γροθιές που έχουν αναφέρει, ούτε το παραμικρό. Και εκεί έληξε το θέμα, μαζεύτηκε ο κόσμος, μας χώρισε και δεν έγινε τίποτε άλλο».

Όταν ρωτήθηκε αν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος υπέστη κάταγμα στη μύτη, ο Φλώρος ήταν κατηγορηματικός: «Ποτέ, ποτέ».

Γραμμένος: Λέει ψέματα ο Φλώρος

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γραμμένος, υποστηρίζει πως δεν απευθύνθηκε ποτέ στον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών.

«Σέβομαι απόλυτα τον ιερό ρόλο της Ελληνίδας μάνας. Προέρχομαι από πολύτεκνη οικογένεια, μεγάλωσα με τη μητέρα μου. Είμαι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. Δεν εξύβρισα και δεν μπήκα στη διαδικασία να απευθυνθώ στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Λυπάμαι και θλίβομαι που οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν διασταύρωσαν τα όσα ψευδή τους είπε ο ίδιος για να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη του. Εμπιστεύομαι απόλυτα την ελληνική δικαιοσύνη και περιμένω καρτερικά την απόφαση του κυρίου ανακριτή», ανέφερε.

Πηγή

Bουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να μην πλησιάζει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα μετά την απολογία του

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος γρονθοκόπησε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης εντός της Βουλής.

Του επιβλήθηκε ο όρος να μην πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τον Βασίλη Γραμμένο.

Στις δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων, ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών ανέφερε πως: «Εκείνη τη στιγμή ως γιος, και ορμώμενος από το συναίσθημα, θεώρησα πως έπραξα σωστά. Επειδή ομως φέρω και μια πολύ σημαντική ιδιότητα, αυτή του Έλληνα βουλευτή, έπραξα απολύτως λάθος, δεν αρμόζει αυτή η συμπεριφορά σε χώρους του κοινοβουλίου. Δεν αποτελεί παράδειγμα για Έλληνα βουλευτή».

Δήλωση του Φλώρου έξω από την Ευελπίδων

 

protothema.gr

Τους έπιασαν με δύο κιλά κάνναβη κρυμμένη σε κτηνοτροφική μονάδα στην Ελασσόνα (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθησαν, χθες (24-04-2024) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης από τους δράστες, τις οποίες αποκρύπτουν σε  κτηνοτροφική μονάδα, χθες το πρωί, οι αστυνομικοί μετέβησαν στον προαναφερόμενο χώρο και κατά την προσέγγισή τους, ο ένας εκ των δραστών απέρριψε στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -7,4- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

 

Ακολούθως, διενεργήθηκε έρευνα στην κτηνοτροφική μονάδα και στον ευρύτερο χώρο αυτής, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • δύο νάιλον σακούλες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -2.047- γραμμαρίων &
  • -2- κινητά τηλέφωνα.

 

Επιπλέον, από την κατοχή του ενός κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ από το «Αττικόν» για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποιείται ο θάνατος του ασθενή.

Ο πατέρας του κ. Καλλιάνου, Δημήτρης, εξέπνευσε σήμερα (25/4) το πρωί. Ο Γιάννης Καλλιάνος την Τετάρτη 24 Απριλίου σε βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε για τον τρόπο που τους αντιμετώπισε το νοσοκομείο, όταν μετέβησαν εκεί, λόγω της κρίσιμης κατάστασης της υγείας του πατέρα του, από το Ακληπιείο Βούλας.

Η ανακοίνωση του «Αττικόν»

«Σε συνέχεια του χθεσινού δελτίου τύπου του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» ανακοινώνουμε σήμερα 25/4/2024 το θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό

Δεκαπέντε μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών βρέθηκε μία εισαγγελέας που ευθέως και χωρίς υπεκφυγές παραδέχεται και αναγνωρίζει πως η εκχωμάτωση και το μπάζωμα του χώρου τη σύγκρουσης ήταν ολέθριο, καθώς επέφερε την πλήρη αλλοίωση αποδεικτικού υλικού και την καταστροφή κρίσιμων στοιχείων, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν αγνοούμενοι και αταυτοποίητα θύματα.

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας, Κατερίνα Μάτση με διάταξή της και αναλογιζόμενη όλες τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν στον χώρο της σύγκρουσης των δύο τρένων ζητά επιτακτικά και εντός είκοσι ημερών να μάθει ποιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τόνοι χώματος, με βάση ποια διαδικασία ελήφθη αυτή η απόφαση και ποια ήταν τα πρόσωπα που αποφάσισαν την απομάκρυνση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και τον λόγο, «αφού οι όγκοι χώματος και άλλων φερτών υλικών που απομακρύνθηκαν δεν είχαν ακόμη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες και τους ειδικούς, ενώ υπήρχαν και αγνοούμενοι της επιβατικής αμαξοστοιχίας». Παράλληλα κρίνει την εκχωμάτωση και το μπάζωμα του πεδίου ως μία «αυθαίρετη παρέμβαση».

Επιπλέον, «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά, η οποία δεν είχε την εξουσία να αρχειοθετήσει ή να κρίνει αβάσιμη την έγκληση των δύο συγγενών θυμάτων, σε ότι αφορά τον Χρήστο Τριαντόπουλο, παρά έπρεπε να την στείλει αμελλητί στη Βουλή χωρίς καμία αξιολόγηση. Η κ. Μάτση διατάσσει την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου ως μοναδική αρμόδια να αποφασίσει για την τύχη των Παπαδόπουλου Μιχάλη, Πλεύρη Αθανάσιου, Ράπτης Ζωή και Τριαντόπουλου Χρήστου.

Είναι άξιο λόγου πως είναι η πρώτη φορά που κάποιος δικαστικός λειτουργός που ασχολείται με την υπόθεση του διπλού εγκλήματος που διαπράχθηκε στα Τέμπη, αποφαίνεται χωρίς να μασά τα λόγια του, λέγοντας αυτό που συγγενείς και κάποιοι λιγοστοί δημοσιογράφοι βρωντοφωνάζουν εδώ και μήνες. Είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα αποτυπώνονται με τον ρεαλισμό και την αντικειμενικότητα που τους αξίζει, χωρίς μισόλογα.

Έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών
Η αντιεισαγγελέας αναφέρει στην διάταξή της πως παρότι η έγκληση του Χρήστου Κωνσταντινίδη, συζύγου της αδικοχαμένης Βασιλικής Χλωρού και του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα του αδικοχαμένου 26χρονου Δημήτρη, πέραν του Κωνσταντίνου Αγοραστού, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, στρέφονταν και κατά των μελών του ΣΟΠΠ που συγκροτήθηκε στις 1-3-2023 στη σύνθεση του οποίου μετείχαν και πολιτικά πρόσωπα. Η αντιεισαγγελέας παρατηρεί πως «επειδή όμως η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας δεν προέβη σε καμία δικονομική ενέργεια ως προς αυτούς (κατ’ άρθρα 43 επ. ΚΠΔ), επιστρέψαμε τη δικογραφία, προκειμένου να αποφανθεί και γι’ αυτούς, επισημαίνοντας ωστόσο πως μηνυόμενοι μεταξύ άλλων τυγχάνουν και Υπουργός και Υφυπουργοί, και ως εκ τούτου τυγχάνει εφαρμογής ως προς τα πολιτικά πρόσωπα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών (Ν.3126/2003). Παρά ταύτα εκδόθηκε η προσβαλλόμενη διάταξη, επί της οποίας εκθέτουμε τα ακόλουθα (…)».

Αυθαίρετες ενέργειες η εκχωμάτωση και το μπάζωμα
Η κ. Μάτση έχοντας στην διάθεσή της πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων αξιολογεί πως:

«(…) διαπιστώθηκε απομάκρυνση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να καθίσταται δυσχερής αν όχι αδύνατη η πλήρης συγκέντρωση και αξιοποίηση όλων των ευρημάτων προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος και συνακόλουθα οι πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων που αιτιακά οδήγησαν σε αυτό..

»Ενισχυτικό δε στοιχείο αυτής της άποψης είναι μεταξύ άλλων και οι από 18-1 2024 καταθέσεις του διαχειριστή Αθανάσιου Πανδρεμμένου και των ομόρρυθμων εταίρων Μάριου και Κωνσταντίνου Πανδρεμμένου της εταιρίας με την επωνυμία “ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΝΔΡΕΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε’, οι οποίοι με μηχανήματα έργων που διαθέτει η ως άνω εταιρία κλήθηκαν να συνδράμουν την επόμενη ημέρα στο τόπο του ατυχήματος και οι οποίοι καταθέτουν πως ναι μεν λόγω του μεγάλου όγκου νερού που χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των τρένων, δημιουργήθηκε τεράστιος όγκος λάσπης που εμπόδιζε τη προσέγγιση στα βαγόνια, και για τον λόγο αυτόν άλλωστε με εντολή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ξερίζωσαν θάμνους, πουρνάρια και δέντρα, και έριξαν χαλίκια για να μην βουλιάζει το έδαφος, ωστόσο την δεύτερη και τρίτη ημέρα μετά το ατύχημα, περίπου 300 κυβικά χώμα με ό,τι υλικά και αντικείμενα περιλάμβανε αυτό, τα απομάκρυναν με τα φορτηγά τους και τα εναπόθεσαν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας τους, με εντολή της πυροσβεστικής επειδή δεν τα χρειαζόταν..

Στη συνέχεια δε, όπως καταθέτουν, με εντολή της περιφέρειας προέβησαν σε επίστρωση με πίσσα και χαλίκια και διαμόρφωσαν τον χώρο προκειμένου να “γίνει ένα εκκλησάκι για τα θύματα.

Ωστόσο οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούν αυθαίρετη παρέμβαση στο τόπο πέριξ του δυστυχήματος που αυτονόητα είναι και τόπος εγκλήματος στο μέτρο που διερευνώνται ποινικά κολάσιμες πράξεις ή παραλείψεις που οδήγησαν στη πρόκληση του, κατά παράβαση της διάταξης του άρθρου 251 ΚΠΔ, στην οποία σκιαγραφείται το έργο του ανακριτή και των ανακριτικών υπαλλήλων ως αποκλειστικά αρμόδιων να ενεργούν τις αναγκαίες ανακριτικές πράξεις για την συλλογή και διατήρηση των αποδείξεων, αλλά και της υποχρέωσης των προανακριτικών υπαλλήλων και όσων παρευρίσκονται στο σημείο να διατηρούν το χώρο ανέπαφο για την απρόσκοπτη συλλογή των αποδεικτικών στοιχείων.

Εντούτοις, παρά την πιο πάνω διαπιστωθείσα επέμβαση στο τόπο του δυστυχήματος, δεν έχει γίνει ακόμη σαφές με βάση ποια διαδικασία ελήφθη αυτή η απόφαση και από ποιον, δοθέντος ότι εκτός από τη γενική παρατήρηση ότι όλοι εκτελούσαν εντολές της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δεν έχει διευκρινιστεί ποια συγκεκριμένα πρόσωπα αποφάσισαν την απομάκρυνση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων από τον χώρο του δυστυχήματος, καθώς και τον λόγο μιας τέτοιας ενέργειας, αφού οι όγκοι χώματος και άλλων φερτών υλικών που απομακρύνθηκαν δεν είχαν ακόμη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες και τους ειδικούς, ενώ υπήρχαν και αγνοούμενοι της επιβατικής αμαξοστοιχίας» παρατηρεί μεταξύ άλλων η κ. Μάτση.

«Σε 20 ημέρες να βρεθούν οι υπέυθυνοι»
Η αντιεισαγγελέας εύλογα ζητά την άμεση διερεύνηση του συμβάντος και των υπαιτίων του, δίνοντας προθεσμία 20 ημερών, γεγονός που αναδεικνύει το κατεπείγον του πράγματος.

«Συνεπώς, κρίνουμε αναγκαία την συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης η οποία να ανατεθεί αυτοπροσώπως σε Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, προκειμένου εντός είκοσι ημερών να διευκρινιστεί:

-ποια συγκεκριμένα πρόσωπα παρευρίσκονταν τις πρώτες ημέρες και μέχρι και την επίστρωση του χώρου με πίσσα και χαλίκια στο τόπο του δυστυχήματος, και

– ποιος ή ποια πρόσωπα έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των χωμάτων και των λοιπών υλικών που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ιδιόκτητο οικόπεδο χωρίς να τεθεί το υλικό αυτό στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Προς τον σκοπό αυτό ζητά- να επισυναφθούν σχετικά έγγραφα της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ενεπλάκη με οποιονδήποτε τρόπο στο συμβάν, με τα οποία θα δίνεται σαφής απάντηση στο πιο πάνω ερώτημα, δηλαδή ποιοι είχαν φυσική παρουσία στο σημείο (προς τον σκοπό αυτό να γίνει χρήση και του υπάρχοντος φωτογραφικού υλικού που υπάρχει στη δικογραφία) και ποιος έδωσε την εντολή της απομάκρυνσης των πιο πάνω υλικών.. Να απαντηθεί με σαφήνεια αν συντάχθηκε έκθεση για την απομάκρυνση των υλικών, ή καταγράφηκε αυτή η ενέργεια σε οποιοδήποτε άλλο έγγραφο (σε θετική περίπτωση να επισυναφθούν αυτά, σε αρνητική περίπτωση να εξηγηθεί γιατί δεν συντάχθηκαν) και στη συνέχεια να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις των προσώπων αυτών.. Τα τελευταία αυτά πρόσωπα να εξηγήσουν γιατί έδωσαν εντολή για απομάκρυνση των υλικών από το σημείο πριν επιληφθούν οι δικαστικές αρχές, και χωρίς ενημέρωση και λήψη αδείας»..

«Ποιο θα ήταν το πρόβλημα να παραμείνει το χώμα στο σημείο και πού αποσκοπούσε η απομάκρυνσή του»;
Εν συνεχεία η αντεισαγγελέας ζητά να εξεταστούν μια σειρά από ζητήματα, η απάντηση των οποίων πρόκειται να δώσει σαφή εικόνα για την πλήρη αλλοίωση του πεδίου στα Τέμπη..

«Ποιο θα ήταν το πρόβλημα εάν το χώμα και τα φερτά υλικά παρέμεναν στο τόπο του ατυχήματος ώστε να είναι διαθέσιμα για έρευνα και τι σκοπό εξυπηρετούσε η απομάκρυνση τους. Δεν όφειλαν να τα θέσουν στη διάθεση των ειδικών προκειμένου να ελεγχθούν σπιθαμή προς σπιθαμή αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον υπήρχαν αγνοούμενοι επιβάτες; Δοθέντος μάλιστα ότι ενώ στη συνέχεια ο Εφέτης Ανακριτής παρήγγειλε την εξέταση δείγματος από τη χημική υπηρεσία από το υπάρχον στο τόπο του δυστυχήματος χώμα – υλικό, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσαν τουλάχιστον αυτόν ότι υπάρχει χώμα – υλικό και σε άλλο σημείο. Σε κάθε περίπτωση να προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια κρίνετε αναγκαία προκειμένου να διευκρινιστούν τα πιο πάνω ζητήματα» καταλήγει η Αικατερίνη Μάτση.

Πρώτη φορά η δικαστική εξουσία τοποθετείται με ξεκάθαρο τρόπο
Ο νομικός και πληρεξούσιος δικηγόρος της εν λόγο προσφυγής για τους εγκαλούντες Παύλο Ασλανίδη και Χρήστο Κωνσταντινίδη, Γιώργος Ηλιόπουλος, του οποίου ο γιος επίσης επέβαινε στο μοιραίο τρένο και ευτυχώς σώθηκε, σχολιάζει μέσω του documentonews.gr τις νέες εξελίξεις.

«Είναι η πρώτη φορά που σε τόσο υψηλόβαθμο επίπεδο και με γνώμη κύρους τοποθετείται η δικαστική εξουσία με ξεκάθαρο τρόπο, καταδικαστικά για τα ντροπιαστικά γεγονότα εκείνων των ημερών. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει οτι αφενός αναλαμβάνει τις ευθύνες της και αφετέρου ότι είναι έτοιμη να ασκήσει τις δέουσες διώξεις κατά όλων εκείνων που καταχράστηκαν και σφετερίστηκαν την εξουσία που τους ανατέθηκε για να παρεμποδίσουν την απονομή της Δικαιοσύνης, θέτοντας σε κίνδυνο τους συνταγματικούς θεσμούς.

Αναμένουμε την άσκηση κακουργηματικών διώξεων με γνώμονα κυρίως το άρθρο 134 ΠΚ. Αυτοί που προσωπικά ευθύνονται για το αδιανόητο έγκλημα να καούν ζωντανοί 30 επιβάτες είναι αυτοί που επιδίωξαν την αλλοίωση των στοιχείων στο πεδίο του εγκλήματος για να μην αποκαλυφθούν. Είναι οι ίδιοι διεφθαρμένοι εθνικά ανάξιοι διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας που ούτως ή άλλως ευθύνονται για το αδιανόητο έγκλημα να μην υπάρχει ούτε ένα ενεργό σύστημα αποτροπής των ολέθριων συνεπειών του αναπόφευκτου στατιστικά ανθρώπινου σφάλματος.

Αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής επιλογής ήταν να δολοφονήσουν 57 ανθρώπους. Επιπλέον είναι υπόλογοι και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο και του συνόλου των υπολοίπων 300 επιβατών που επιβίωσαν με μικρότερα ή μεγαλύτερα τραύματα τα όποια θα τους ταλαιπωρούν δια βίου. Για να μην συμβεί αυτό άλλωστε δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια για τις υποδομές στο σιδηρόδρομο αλλά αντί να αυξηθεί η ασφάλεια αυξήθηκε ιλιγγιωδώς το παράνομο κέρδος.

Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει την διαφυγή τους από τις συνέπειες που τους επιφυλάσσει η Νέμεσις. Αντίθετα με όσα υπαγορευμένα διατείνονται διάφορες καρικατούρες της τηλεοπτικής παρακμής, που αποτολμούν να εκτίθενται ως υποψήφιοι για το ευρωκοινοβούλιο, “αυτά τα παιδιά δεν τα σκοτώσαμε όλοι μαζί” αλλά θα ευθυνόμαστε συλλογικά για την απαξίωση της μνήμης τους εάν δεν απαιτήσουμε και δεν επιβάλουμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που το έπραξαν».

documentonews.gr

Kουρέτας: Παρουσιάζουμε την Τετάρτη το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας

“Την άλλη Τετάρτη θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας σε εκδήλωση σε όλους τους φορείς της Θεσσαλίας” επισήμανε σε ανάρτησή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Η Θεσσαλία αποτελεί σχεδόν το 20% της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας . Τρεις φορές πάνω από τον εθνικό μέσο όρο για τις περιφέρειες της χώρας και 7 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό. Η Θεσσαλία έχει σχεδόν το 30% του ΑΕΠ της από αγροτική παραγωγή και τρόφιμα

Βαμβάκι, ελιές, τυρί, αμύγδαλα, ψυχανθή, φρούτα, κάστανα, κηπευτικά κλπ. Η ευρωπαϊκή οδηγία είναι να δώσουμε προστιθέμενη αξία στα τοπικά προϊόντα και εμείς ως Περιφέρεια έχουμε καταλάβει τη σημασία αυτή.

Αυτές τις μέρες κάνουμε την τελική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για την κατάθεση 13 νέων ποπ ΠΓΕ προϊόντων για τη Θεσσαλία όπως γνωρίζετε . Το μοντέλο των Ολλανδών είναι ένα άλλο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης που μετατρέπει τον μικρό παραγωγό σε υπάλληλο των μεγάλων εταιρειών τροφίμων .

Μοντέλο που εφαρμόζεται στον τρίτο κόσμο και στην Αφρική. Εμείς είμαστε αντίθετοι και την άλλη Τετάρτη θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα ανάπτυξης της περιφέρειας Θεσσαλίας σε εκδήλωση σε όλους τους φορείς της Θεσσαλίας. Και στη συνέχεια θα αναρτηθεί για ένα μήνα για σχόλια (στα ελληνικά φυσικά). Μετά θα πάει σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της Θεσσαλίας και μετά στην κυβέρνηση.

Η ανάπτυξη της Θεσσαλίας είναι δική μας υπόθεση. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία να βαδίσουμε το δρόμο που βαδίζουν μεγάλες ευρωπαϊκές περιφέρειες με την παραγωγή προϊόντων με αξία

Ο παραγωγός θα παραμείνει παραγωγός όχι υπάλληλος στην Χ εταιρεία. Θα κληθούν να τοποθετηθούν όλοι. Σύλλογοι, επιμελητήρια, βουλευτές , δήμοι κλπ.

Για να προχωρήσουμε επιτέλους”

Ιατρικος Σύλλογος Λάρισας: “Αναπληρώστε τις χαμένες δόσεις εμβολιασμού, κάθε εμβολιασμός στον κατάλληλο χρόνο, μετράει”

Την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού γιορτάζει ο ΠΟΥ και ο Ιατρικός κόσμος της χώρας μας την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, μια εβδομάδα αφιερωμένη σε ένα μέτρο Δημόσιας Υγείας, που έχει προλάβει εκατομμύρια θανάτους ανά την υφήλιο και έχει βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων σε σημαντικό βαθμό τον τελευταίο αιώνα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας και η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας επισημαίνουν για μια ακόμα φορά ότι κάθε 60 δευτερόλεπτα σώζονται 5 ανθρώπινες ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο με την πραγματοποίηση των εμβολιασμών.

Η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού στοχεύει στο να αυξήσει την ενημέρωση και την επαγρύπνηση του κοινού για τη σημασία του εμβολιασμού για τη Δημόσια Υγεία και μάλιστα φέτος γιορτάζονται τα 50 χρόνια από την εφαρμογή του EPI (Διευρυμένου Προγράμματος Εμβολιασμών)-ενός προγράμματος εμβολιασμών που εγκαθιδρύθηκε το 1974 για να διασφαλίσει ότι όλα τα παιδιά σε όλες τις χώρες θα επωφεληθούν από τα εμβόλια που μπορούν να αποβούν σωτήρια για την ανθρωπινή ζωή.

Αυτό το πρόγραμμα μετεξελίχθηκε σε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως το Απαραίτητο Πρόγραμμα Εμβολιασμών με στόχο την κάλυψη των βρεφών, των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων. Υπάρχουν πλέον 13 εμβόλια που συστήνονται από τον ΠΟΥ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα: BCG (φυματίωσης), DTP (διφθερίτιδας, τετάνου, κοκκυτη), αιμοφίλου τύπου Β, ηπατίτιδας Β, πολιομυελίτιδας, ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας, πνευμονιοκόκκου, ροταιού, HPV (ιού ανθρωπίνων θηλωμάτων), Covid-19 (για ενήλικες).

Σήμερα κάθε χώρα στον κόσμο έχει ένα εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα που κρίνεται ως μια από τις ασφαλέστερες, λιγότερο κοστοβόρες και ιδιαιτέρως αποτελεσματικές και επιτυχημένες δημοσιονομικές παρεμβάσεις. Είναι πραγματικά αποθαρρυντικό όμως να βλέπει κανείς ότι, παρά το γεγονός ότι είναι τεκμηριωμένη εδώ και δεκαετίες η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, αλλά και στις υπόλοιπες ηπείρους, όπου ξεσπούν επιδημίες νοσημάτων που μπορούν να αποφευχθούν μέσω των εμβολιασμών.

Η διστακτικότητα απέναντι στα εμβόλια είναι πλέον σύμφωνα με τον ΠΟΥ μεταξύ των 10 μεγαλύτερων απειλών για την παγκόσμια υγεία. Επιπλέον, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που αυτή επέβαλλε, χάθηκαν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και ο παιδιατρικός εμβολιασμός πήγε τουλάχιστον 10 χρόνια πίσω σύμφωνα με τον ΟΗΕ και την UNICEF.

Ξεχασμένες ασθένειες, όπως ο κοκκύτης, η ιλαρά και η μηνιγγίτιδα, επανέκαμψαν σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, που επισημαίνουν την έξαρση των συγκεκριμένων ασθενειών στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, ασθένειες που μπορούν ασφαλώς να προληφθούν με τον εμβολιασμό!

Η επιτυχία και η διατήρηση υψηλής εμβολιαστικής κάλυψης, η επιδημιολογική επιτήρηση καθώς και τα άμεσα και στοχευμένα μέτρα είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτών των επιδημιών. Τα εμβόλια έχουν προστατεύσει πολλές γενιές έως τώρα και η ιατρική κοινότητα πρέπει να διασφαλίσει ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει και τα επόμενα χρόνια!

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΕ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Η επίμαχη τσουλήθρα σε παλαιότερη φωτογραφία

Ενα ακατάλληλο παιχνίδι (τσουλήθρα) που παρέμενε επί χρόνια στο κεντρικό πάρκο του Αμπελώνα δίπλα στην εκκλησία της Παναγίας ήταν η αιτία να τραυματιστεί σοβαρά ένα μικρό αγοράκι 3,5 ετών που έπεσε από τις σκάλες της τσουλήθρας και έσπασε το ποδαράκι του σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς του στο paidis.com.

Το παιδάκι χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κλινική του νοσοκομείου της Λάρισας για τουλάχιστον 15 ημέρες και σύμφωνα πάντα με τους γονείς του ακόμη δεν έχει επανέλθει κανονικά.

Ο πατέρας του παιδιού υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει πολλές φορές την προηγούμενη δημοτική αρχή και την τότε πρόεδρο της Δ.Κ. Αμπελώνα ζητώντας την απομάκρυνση των παιχνιδιών από το συγκεκριμένο πάρκο που δεν μπορούσε να λειτουργεί ως παιδική χαρά, χωρίς όμως κανείς να αναλάβει πρωτοβουλία για την απομάκρυνση των επικίνδυνων παιχνιδιών.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί το παιδάκι και την επόμενη ημέρα η νέα δημοτική αρχή να απομακρύνει όλα τα παιχνίδια από το πάρκο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Αρβανίτη η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Τυρνάβου έχει προχωρήσει στον εντοπισμό όλων των επικίνδυνων παιδικών χαρών που υπάρχουν διάσπαρτες σε όλο το δήμο Τυρνάβου και ξεκίνησε η απομάκρυνση των παιχνιδιών από αυτές τις παιδικές χαρές και τα πάρκα.

 

paidis.com

Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο παραπέμπεται μήνυση γονέα θύματος

Νέα τροπή παίρνει η δικαστική διερεύνηση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την απόφαση της εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να κάνει δεκτή την προσφυγή του κ. Π. Ασλανίδη -πατέρα θύματος Τεμπών- κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εξελίξεις αυτές προέκυψαν μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γ. Αδειλίνη προς την Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποία ζητούν την διερεύνηση “τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών”.

ertnews.gr

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε περιγράψει την σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του, εκφράζοντας μάλιστα και τα παράπονά του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την οικογένεια στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιάννης Καλλιάνος είχε ξεσπάσει χθες σε κλάματα μιλώντας για τον πατέρα του και την ταλαιπωρία της οικογένειας μέσα στο νοσοκομείο.

Ήταν μάλιστα αποφασισμένος να ζητήσει ευθύνες από τη διοίκηση και τους γιατρούς της αγγειοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Αττικόν» για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του.

Πηγή

463 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στη Θεσσαλία

Τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί με σκοπό τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα, ενημέρωσε, χθες, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε διεξοδικά σε 15 παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην ανάταξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου  της Θεσσαλίας από τις εκτεταμένες ζημιές που προέκυψαν από τον «Daniel», σημείωσε ότι “οι εργασίες που απαιτούνται και έχουν δρομολογηθεί αφορούν στην οριστική αποκατάσταση με εργασίες υποδομής και επιδομής του κύριου άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, των κάθετων αξόνων Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας, καθώς και της γραμμής του Πηλίου.

Στις εργασίες αυτές συμπεριλαμβάνεται και η σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση του κύριου άξονα, δεδομένου ότι το παραδοτέο της σύμβασης 717, δεν είναι λειτουργικό, λόγω των καταστροφών.

Το κόστος των εν λόγω εργασιών ανέρχεται στα 463 εκατ. ευρώ, με ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κεντρικής Ελλάδας θα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις διαλειτουργικότητας του Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Δικτύου.

Επιπλέον, η κατασκευή θα διέπεται από κανόνες και πρακτικές που θα διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα της υποδομής και επιδομής σε μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα”.

kosmoslarissa.gr

Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα – Νεκρός ο 36χρονος οδηγός

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα στο χωριό Νησί της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 36χρονος που οδηγούσε ΙΧ εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να πέσει μέσα σε αρδευτικό κανάλι και να χάσει τη ζωή του.

Αμέσως μετά το δυστύχημα στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ και ένα όχημα της πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό. Όπως αναφέρει η ανάρτηση της Πυροσβεστικής, ο 36χρονος ανασύρθηκε από το ΙΧ χωρίς τις αισθήσεις του και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής

in.gr

 

Το θαυματουργό βότανο που προφυλάσσει το πεπτικό και υπόσχεται αναγέννηση των νεύρων

Σε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια πιθανή νέα οδό αναγέννησης των νεύρων, με τη βοήθεια μιας ένωσης που εμπεριέχεται στο γαϊδουράγκαθο. Η μελέτη ρίχνει, συγκεκριμένα, φως στις θεραπευτικές δυνατότητες της κνικίνης και στην ικανότητά της να επιταχύνει την ανάπτυξη των νευρικών ινών, προσφέροντας ελπίδα σε άτομα με νευρικές κακώσεις και παθήσεις. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Phytomedicine, σηματοδοτώντας μια σημαντική πρόοδο στον τομέα της αναγεννητικής ιατρικής.

Το γαϊδουράγκαθο είναι αναγνωρισμένο εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως φυτικό φάρμακο για την υποστήριξη της υγείας του πεπτικού συστήματος, ενώ τώρα αναδεικνύεται και ως μια ισχυρή πηγή θεραπευτικών ενώσεων για την αναγέννηση των νεύρων.

Με επικεφαλής τον δρ. Philipp Gobrecht και τον δρ. Dietmar Fischer, οι ερευνητές του Κέντρου Φαρμακολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κολωνίας ξεκίνησαν να διερευνούν την ανεκμετάλλευτη δύναμη της κνικίνης. Μέσα από μια σειρά κλινικών μελετών και πειραμάτων με τη χρήση ζωικών μοντέλων και ανθρώπινων κυττάρων, ανακάλυψαν ότι η κνικίνη ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη των αξόνων, των νευρικών ινών που είναι ζωτικής σημασίας για τη μετάδοση σημάτων σε όλο το νευρικό σύστημα.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην αναγέννηση των νεύρων έγκειται στις μακρές διαδρομές που πρέπει να διασχίσουν τα τραυματισμένα νεύρα για να επανασυνδεθούν με τους ιστούς – στόχους. Αυτό οδηγεί συχνά σε παρατεταμένες διαδικασίες επούλωσης και μη αναστρέψιμα λειτουργικά ελλείμματα. Ωστόσο, η χορήγηση της κνικίνης αποδεικνύεται ότι αλλάζει τα δεδομένα, επιταχύνοντας τη διαδικασία αναγέννησης και εξασφαλίζοντας την έγκαιρη αποκατάσταση της νευρικής λειτουργίας.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν πειράματα σε ζωικά μοντέλα, καθώς και σε ανθρώπινα κύτταρα που ελήφθησαν από δωρεά αμφιβληστροειδούς, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα της κνικίνης στην προώθηση της αναγέννησης των αξόνων. Ημερήσιες δόσεις κνικίνης, που χορηγήθηκαν δια του στόματος σε ποντίκια, απέδωσαν ελπιδοφόρα αποτελέσματα, βελτιώνοντας σημαντικά τα αποτελέσματα της παράλυσης και της νευροπάθειας.
Σε σύγκριση με άλλες ενώσεις, η κνικίνη έχει ένα κρίσιμο πλεονέκτημα: Μπορεί να εισαχθεί στην κυκλοφορία του αίματος δια του στόματος, εξαλείφοντας την ανάγκη για επεμβατικές ενέσεις. Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν τη σημασία της ακριβούς δοσολογίας, καθώς τα θεραπευτικά αποτελέσματα της κνικίνης περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο εύρος. «Η σωστή δόση είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς η κνικίνη δρα μόνο εντός ενός συγκεκριμένου θεραπευτικού παραθύρου. Πολύ χαμηλές ή πολύ υψηλές δόσεις είναι αναποτελεσματικές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο περαιτέρω κλινικές μελέτες σε ανθρώπους είναι απαραίτητες», δήλωσε ο Fischer.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κολωνίας σχεδιάζουν επί του παρόντος σχετικές μελέτες, ενώ το Κέντρο Φαρμακολογίας εξακολουθεί να ερευνά και να αναπτύσσει φάρμακα για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου νευρικού συστήματος.

ygeiamou.gr

 

Φοιτητές: Μέχρι και την Παρασκευή οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή και μετακίνηση

Δεύτερη ευκαιρία έχουν μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή όσοι φοιτητές που έχουν εξαιρετικό λόγο και δεν υπέβαλαν αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση κατά την προηγούμενη περίοδο (από 20 έως 27 Νοεμβρίου 2023).

Μόνο ηλεκτρονικά η υποβολή των δικαιολογητικών

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τους επικαλούμενους λόγους για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής/μετακίνησης υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια (username και password) που τους έχουν αποδοθεί για σύνδεση σε Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες (Ιδρυματικοί κωδικοί).

Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις μετεγγραφής/μετακίνησης.

Πηγή

Φωτιά σε σπίτι στην Λάρισα έστειλε μια γυναίκα στο νοσοκομείο

Φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ σε σπίτι στην Λάρισα, στην συνοικία της Νεάπολης.

Οι φλόγες ξεπετάχτηκαν από την κουζίνα του σπιτιού και μια γυναίκα 60 ετών που ήταν μέσα εισέπνευσε καπνούς και διακομίσθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο εφημερεύον νοσοκομείο Λάρισας.

Λάρισα: Βγαίνουν τα τρακτέρ αύριο στην Αγιά

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγιάς:

Την Παρασκευή 26 Απρίλη, στις 11:00 το πρωί, οι αγρότες του Δήμου μας βγαίνουν ξανά με τρακτέρ στην πλατεία της Αγιάς, διεκδικώντας ενωμένοι όλα αυτά που τους ανήκουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να παραμείνουν στον τόπο τους.

Η κυβέρνηση με αναλγησία τους εμπαίζει καιρό τώρα ότι τάχα δεν είναι δημοσιονομικά εφικτό ενώ μοιράζει εκατομμύρια σε εφοπλιστές και εξοπλιστικές δαπάνες εντός και εκτός της χώρας μας.

Εφαρμόζει δε πιστά όλες τις πολιτικές της ΕΕ και την ΚΑΠ που σκοπό έχουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς πανευρωπαϊκά.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την αντίδραση των αγροτών με τις μαζικές και μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που ενωμένοι αντιπαλεύουν αυτές τις πολιτικές και την ΚΑΠ.

Τα αιτήματα των αγροτών μας είναι δίκαια και αγγίζουν όλους μας.

Η παρουσία – συμπαράσταση όλων των φορέων και όλων των κατοίκων επιβάλλεται, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους υπεύθυνους για άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.

choraagia.gr

Στον ανακριτή σήμερα ο κρατούμενος από χθες βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος για τις μπουνιές στην Βουλή – Κατηγορείται για κακούργημα

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, που παραμένει κρατούμενος από χθες μετά την προθεσμία που έλαβε από τον ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, για την επίθεση μέσα στην Βουλή.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Ο κ. Γραμμένος έχει κατάγματα στα ρινικά οστά, φέρει διάστρεμμα στην γνάθο του, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και του πήχη, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί συνέστησαν ξεκούραση και αναρρωτική άδεια 10 ημερών. Ωστόσο, ο κ. Φλώρος αρνείται ότι τον γρονθοκόπησε.

ADVERTISEMENT
Κωνσταντίνος Φλώρος: Το χρονικό της επίθεσης
Αφορμή για το επεισόδιο ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα εξύβριση.

«Έφυγαν» από τη ζωή τρεις Λαρισαίοι

Απεβίωσε στα 78 της η Αικατερίνη Δαμασουλιώτη. Κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου (Νέο Κοιμητήριο) Λάρισας.

Πέθανε στα 86  της η Δήμητρα Φαρμάκα. Κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου (Νέο Κοιμητήριο) Λάρισας.

«Έφυγε» στα 88 του ο Ιωάννης Τανταλίδης. Κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου Κοιλάδας.

Εορταστικό ωράριο: Ξεκινά σήμερα για τα εμπορικά καταστήματα ενόψει Πάσχα

Ξεκινά σήμερα 25 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα και την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και αυτή την αφορμή ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

«Μετά τα τεκμηριωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών τα οποία καταγράφουν πτώση 3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 για τα  μικρά καταστήματα που λειτουργούν με απλογραφικά βιβλία και ύστερα από τρεις δύσκολους μήνες στο ξεκίνημα του 2024, εύχομαι και ελπίζω τούτη η εορταστική περίοδος να σημάνει την απαρχή της αύξησης της αγοραστικής κίνησης.

Μια αύξηση που αναμένουμε και ευχόμαστε να επιτευχθεί όχι μόνο στις περιοχές που καταγράφουν μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και στις συνοικιακές αγορές οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από την τοπική κοινωνία.  Τα καταστήματα του κέντρου και των περιφερειακών αγορών της Αθήνας περιμένουν τους καταναλωτές να κάνουν τα πασχαλινά τους ψώνια, με γεμάτα ράφια και ελκυστικές τιμές. Καλή Ανάσταση και ευτυχισμένο Πάσχα σε όλο τον κόσμο»

Το εορταστικό ωράριο

Το ωράριο που προτείνει ο σύλλογος είναι συνεχές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από την Πέμπτη 25 Απριλίου και την Κυριακή 28 Απριλίου τα εμπορικά καταστήματα του συλλόγου προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη το ωραίο που προτείνεται είναι συνεχές 9 το πρωί με 9 το βράδυ, την Μεγάλη Παρασκευή από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Τι καιρό θα κάνει σήμερα στην Λάρισα

Η αναλυτική καιρική πρόγνωη από το meteo.gr για την Λάρισα σήμερα Πέμπτη: