17.6 C
Larissa
Κυριακή, 16 Αυγούστου, 2026
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΧάνονται στην Λάρισα και βρίσκονται στην Ευρώπη

Χάνονται στην Λάρισα και βρίσκονται στην Ευρώπη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Μόλις 190 άτομα κατοικούσαν την περασμένη εβδομάδα στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσόχερου, έναντι πληθυσμού 1400 ατόμων τα περασμένα χρόνια.
Οι πρόσφυγες, με τον έναν ή άλλο τρόπο, φεύγουν από τη χώρα μας αναζητώντας καλύτερη τύχη στις πλούσιες χώρες του Ευρωπαϊκού βορρά όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί συγγενείς ή ομοεθνείς τους.
Παρόμοια είναι η τάση στα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις δομές Αγιάς και Κόκκινου Νερού, αλλά και τις δυο δομές της Λάρισας (ΚΕΑΝ, Κοινωνικό ΕΚΑΒ). Οι δυο τελευταίες φροντίζουν σήμερα 90 ασυνόδευτα παιδάκια.
Μάλιστα ο αριθμός των παιδιών μειώνεται καθώς, με άγνωστο τρόπο, «εξαφανίζονται» και πολλά από αυτά εντοπίζονται στην καρδιά της Ευρώπης, συνήθως για να σμίξουν με δικούς τους ανθρώπους.
Το φετινό καλοκαίρι δυο ανήλικοι Αφγανοί, 16 και 17 ετών που δηλώθηκαν ως εξαφανισμένοι από την δομή του Κόκκινου Νερού, ταυτοποιήθηκαν στην Ελβετία. Από τις αρχές του έτους έχουν «εξαφανιστεί» από τη Λάρισα 35 ανήλικα προσφυγόπουλα.

Kώστας Τόλης kosmoslarissa.gr (με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα