«Στις ημέρες που απομένουν πρέπει όλοι να συστρατευθούμε για να είναι η νίκη της ΝΔ όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται. Να έχουμε τέτοιο ποσοστό και προβάδισμα που όχι μόνον να αποτρέπει τα όποια σενάρια κυβέρνησης ηττημένων ή κυβέρνησης ειδικού σκοπού, που φαίνεται να εξυφαίνονται στο παρασκήνιο, αλλά να κλειδώσει γερά η αυτοδυναμία που θα προέλθει από τις εκλογές της 2ας Ιουλίου. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσει κλίμα χαλάρωσης ή αδιαφορίας.

Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι από την άσκηση του υπέρτατου δημοκρατικού μας δικαιώματος, από την ψήφο μας στην κάλπη κρίνεται το αύριο το δικό μας, το αύριο της νέας γενιάς. Όπως σε προσωπικό και σε ατομικό επίπεδο δεν αφήνουμε τίποτε στην τύχη, αλλά προχωρούμε βάσει υπολογισμένων επιλογών, έτσι οφείλουμε να συμπεριφερθούμε και ενώπιον της επιλογής της διακυβέρνησης που επιθυμούμε.

Τα βασικά κριτήρια της επιλογής μας πρέπει να είναι τα έργα και οι ημέρες των κομμάτων και των υποψηφίων τους, η αξιοπιστία που εμπνέουν, και τα προγράμματα που προτείνουν. Και σε αυτή τη σύγκριση η ΝΔ κερδίζει κατά κράτος».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στα χωριά ΜέλιαΜέλισσαΑρμένιοΜελισσοχώριΓαλήνηΓλαύκηΠλατύκαμπο και Χάλκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε επίσης στη δική του υποψηφιότητα, επισημαίνοντας ότι «όσα χρόνια έχω την τιμή να εκπροσωπώ τους πολίτες της Λάρισας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν άφησα ανεκμετάλλευτη καμία ευκαιρία για να υποστηρίξω τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των επαγγελματιών του νομού μας. Μπήκα πάντα μπροστά στην διεκδίκηση για καλύτερες συνθήκες στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, σε όλες τις βαθμίδες.

Τελευταίο δείγμα η δίκαιη διεκδίκηση για δημιουργία πρότυπου σχολείου στη Λάρισα. Το ίδιο έπραξα για την αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, για τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των Νοσοκομείων μας. Στήριξα κάθε προσπάθεια που είχε στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, της πνευματικής δημιουργίας, και βεβαίως των παραδόσεων και της ορθοδοξίας. Αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, προώθησα από τις θέσεις που είχα την τιμή να υπηρετώ, όπως του επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, τις εθνικές μας θέσεις.

Υπερασπίστηκα τα δίκαια του ελληνισμού στην Κύπρο, στην Βόρειο Ήπειρο, που αυτές τις ημέρες η εθνική ελληνική μειονότητα υφίσταται μια νέα επίθεση στην Χιμάρα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εφόσον με τιμήσετε, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, πάντα μάχιμος και πάντα μαζί σας».