«Το ενδιαφέρον μας για τη νέα γενιά για τα νέα παιδιά δεν μπορεί να εξαντλείται σε σποτάκια και τρικ, όπως αυτά που επιχειρούν τα κόμματα της αριστεράς. Πρέπει να είναι γνήσιο και ειλικρινές. Όταν ήμουν φοιτητής ήταν μαγκιά να είναι κάποιος αριστερός, γιατί η αριστερά είχε καθαγιαστεί, ότι ήταν ο “Ρομπέν των δασών” που έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, του ενδιαφέροντος για τους νέους, ως δήθεν η προοδευτική παράταξη. Αλλά τώρα κυβέρνησαν και απομυθοποιήθηκαν και είδαμε ότι πραγματικά ευαίσθητοι, πραγματικά προοδευτικοί είμαστε εμείς οι φιλελεύθεροι που πιστεύουμε στις δημιουργικές δυνατότητες, στο δαιμόνιο του Έλληνα και δίνουμε ευκαιρίες σε όλους να δημιουργήσουν, να προκόψουν. Και από τη φορολόγηση του πλούτου που παράγεται μπορούν να έχουν κοινωνικό μέρισμα όλοι». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας το πολυπληθές πάρτυ νέων φίλων του στο “Φρούριο” ενόψει των εκλογών.

“Τρολάρω” τους γιους μου με Ζαμπέτα

Ο Θεσσαλός πολιτικός καταχειροκροτούμενος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να κλείσει κάνεις μία ημέρα κουραστική -πού ξεκίνησε με μία μεγάλη συγκέντρωση στα Φάρσαλα, ακολούθως με συναντήσεις και επισκέψεις σε χωριά- από μία χαλαρή συνάντηση με ποτό με νέους ανθρώπους. Γιατί έτσι κι αλλιώς, οι νέοι, με τον ενθουσιασμό που τους χαρακτηρίζει μεταδίδουν σε όλους μας αισιοδοξία, δύναμη, ελπίδα. Για να “τρολάρω” τους γιους μου επικαλούμαι τον στίχο του γνωστού τραγουδιού του Ζαμπέτα “ο πενηντάρης είναι ένας νέος της εποχής”. Επομένως, και εγώ νιώθω νέος και μπορώ να πω ότι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με την πολιτική πολύ μικρός και με εξέλεξαν πολύ νεαρό βουλευτή οι πολίτες του νομού μας, ήταν ο στίχος που λέει “φοβάμαι όλ’ αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα”. Όσα μας πληγώνουν δεν θα αλλάξουν αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε πρώτα από όλα ενεργοί πολίτες. Τους ιδιώτες στην Αρχαία Ελλάδα, όπως ξέρετε, τους τιμωρούσαν. Γι’ αυτό και σας προτρέπω να ασχολείστε με τα κοινά. Βεβαίως, εύλογη είναι η οργή, ο θυμός, που συσσωρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία της κρίσης με όλα αυτά που έγιναν, τις αμαρτίες των προηγούμενων γενεών, που πλήρωσε πρωτίστως η δική σας γενιά. Η κοινωνική πολιτική με δανεικά οδήγησε στην υπερχρέωση της χώρας και το αποτέλεσμα ήταν περικοπές μισθών, συντάξεων, εκτόξευση της ανεργίας, που οδήγησαν και πάρα πολλά παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας καλύτερη τύχη, ευκαιρίες απασχόλησης. Αυτή η περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας βάζει και τον πήχη των προσδοκιών που έχετε όλες και όλοι απ’ όσους ασχολούμαστε με τα κοινά».

“Σπίτι μου”

Ο κυβερνητικός βουλευτής κατέληξε λέγοντας ότι «χρέος μας είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε καλύτερες σπουδές για τα παιδιά μας, περισσότερες και καλύτερες δουλειές για όλους, ευκαιρίες απασχόλησης. Και κάτι ακόμη, δυνατότητα πρόσβασης σε στέγη για όλες και όλους τους νέους και τα νέα ζευγάρια με το πρόγραμμα “Σπίτι μου”».

Μπορείτε να δείτε τον χαιρετισμό του Μάξιμου Χαρακόπουλου: