10.9 C
Larissa
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΔείτε το νέο «αίμα» των ψηφοδελτίων στη Λάρισα

Δείτε το νέο «αίμα» των ψηφοδελτίων στη Λάρισα

Του Κώστα Γκιάστα

Είναι οι «20άρηδες» και οι «30άρηδες» αυτού του τόπου και αντί να κάθονται σε ρόλο παρατηρητή ή έστω σχολιαστή, βγαίνουν μπροστά. Ο λόγος για τους νέους της Λάρισας που κατεβαίνουν στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Άνθρωποι από διάφορα κόμματα, με διαφορετικές ιδέες και «πιστεύω», αλλά με κοινό παρονομαστή τη διάθεση για προσφορά και όρεξη για «αγώνα».
Η «Ε» συνομίλησε με τέσσερα νέα πρόσωπα:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ (26), ΜέΡΑ25
Ο Κωνσταντίνος Κλεισιάρης γεννήθηκε το 1997 και έχει καταγωγή τόσο από την Ελασσόνα όσο και από τα Φάρσαλα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Πολυτεχνικής Σχολής του Βόλου. Έχοντας εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, ζει και εργάζεται στη Λάρισα, στην πόλη όπου μεγάλωσε δηλαδή.
«Συμμετέχω ενεργά σε διεκδικήσεις και κοινωνικούς αγώνες, τόσο για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας όσο και για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς και του περιβάλλοντος, σε πείσμα όσων προσπαθούν να φιμώσουν και να καθυποτάξουν τη γενιά μας και την κοινωνία συνολικά» λέει για τις αρχικές συστάσεις.
Για το πώς το δέχθηκε το φιλικό του και συγγενικό του περιβάλλον το γεγονός πως κατεβαίνει υποψήφιος σε τέτοια ηλικία, σημειώνει πως «οι δικοί μου άνθρωποι γνώριζαν πως είμαι ενεργός από τα φοιτητικά χρόνια και έχω ανησυχίες για κοινωνικά ζητήματα. Έτσι, εκτιμώ πως αποτελεί μια φυσιολογική συνέχεια».


Σχετικά με τα όσα έχει παρατηρήσει έως τώρα από την προεκλογική του προσπάθεια, σημειώνει πως αυτό που έχει κρατήσει είναι «η οργή από τον κόσμο. Αυτό έχω παρατηρήσει. Γιατί φτάνει στα μέσα του μήνα και ο κόσμος δεν έχει να τη βγάλει», αναφέροντας και μια σειρά από ζητήματα, όπως είναι οι παρακολουθήσεις, τα Τέμπη και άλλα.
«Εισπράττω μια ανάγκη από τον κόσμο να βρει έναν τρόπο να εκφραστεί. Να πιστέψει σ’ ένα πολιτικό σχέδιο που έχει άμεσα εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις» λέει.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΑΓΙΩΤΑ (33), ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Η Σταυρούλα Μπαγιώτα είναι 33 ετών και είναι γεωπόνος μελετητής – κτηνοτρόφος. Τη μισή της ζωή βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι στον χώρο από τα 17 της. Η πορεία της ξεκίνησε από το 2007, καθώς παράλληλα με τις σπουδές της μέχρι την αποφοίτησή της ήταν στην ΠΑΣΠ Γεωπονικής, αλλά και στην ΠΑΣΠ Θεσσαλονίκης. Από το 2015 είναι ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Λάρισας, έχοντας εκλεγεί μέλος της Νομαρχιακής, αλλά και ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας» το 2019. Πέρυσι υπήρξε και υποψήφια στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.


Η εργασία της είναι στον ιδιωτικό τομέα και ως στόχο έχει «να παλεύω για τους ανθρώπους της επαρχίας. Θέλω να αναδείξω τα προβλήματα του τόπου μας» λέει, έχοντας πάντα ως «οδηγό» τον ίδιο τον πολίτη.
Η ίδια μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον που υπήρχε η πολιτική συζήτηση γύρω της και θεωρεί την εξέλιξη ως μια φυσική συνέχεια της πορείας της. Εύχεται στις επόμενες εκλογές «να συμμετέχουν κι άλλοι άνθρωποι της νέας γενιάς».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΕΚΑΣ (33), ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.
Ο Απόστολος Πέκας διανύει το 33ο έτος του και είναι πολιτικός μηχανικός. Εδώ και μια πενταετία διατηρεί το δικό του τεχνικό γραφείο στη Λάρισα, αλλά παράλληλα υπήρξε και ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, στα ζητήματα της Νέας Γενιάς. Υπήρξε μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και το πρόσφατο Συνέδριό της, καθώς επίσης και μέλος της Γραμματείας τους τελευταίους μήνες της θητείας του. Προέρχεται από τον χώρο της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2014.


«Είμαι βέβαιος πως η μεγαλύτερη μάχη της γενιάς μου είναι να έχουμε μέλλον και προοπτική στη χώρα μας. Αγωνιώ για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας, να προκόψουμε στον τόπο μας και μαζί με εμάς να προκόψει και ο ίδιος ο τόπος. Αυτό ήταν το κίνητρο» απαντάει στο ερώτημα, γιατί αποφάσισε να κατέλθει ως υποψήφιος.
«Θέλω να δώσω αυτήν τη μάχη. Να αλλάξω το μέλλον που προδιαγράφεται γκρίζο για εμάς του νέους και τις νέες. Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου να χτίσουμε μαζί ένα μέλλον, στο οποίο η κοινωνία μας θα έχει ως αξίες την Αξιοκρατία, τη Διαφάνεια, τη Λογοδοσία και τη Δικαιοσύνη. Για να μην καταπιεί και εμάς το τέρας που κατατρώει αυτήν τη στιγμή τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας. Το τέρας της διαφθοράς, της διαπλοκής, της ρεμούλας, της αναξιοκρατίας. Και να ξέρετε κάτι. Είμαι σίγουρος πως αυτήν τη μάχη που έχουμε μπροστά, εμείς οι νέοι και οι νέες και θα τη δώσουμε και θα την κερδίσουμε» σημειώνει.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ (27), ΚΚΕ
Η Αγγελική Τσιάτσιου είναι 27 ετών, γέννημα θρέμμα Λαρισαία και είναι υποψήφια με το ΚΚΕ. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας. Είναι, επίσης, τελειόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Επιστήμες της Αγωγής, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου» και εργάζεται στην εστίαση.


Η πορεία της μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πάντα βρισκόταν στους «αγώνες». Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Λάρισας. Είναι στέλεχος της ΚΝΕ από τα μαθητικά της χρόνια, με συμμετοχή στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα. Τώρα είναι μέλος του Γραφείου του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
«Ως κόμμα απευθυνόμενοι πλατιά στη νεολαία θέτουμε το ζήτημα πως τα πάντα που γίνονται γύρω μας καθορίζονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων» λέει στην «Ε» και προσθέτει πως η πολιτική είναι αυτήν που σχετίζεται άμεσα με τη νέα γενιά.
«Οι νέοι έχουν ζήσει πάρα πολλά. Βλέπε πανδημία, φυσικές καταστροφές, έγκλημα στα Τέμπη» σημειώνει, τονίζοντας πως πάντα το ΚΚΕ προβάλλει νέους ανθρώπους που προέρχονται από τους χώρους της νεολαίας και γι’ αυτό κι εκείνη δέχθηκε με μεγάλη χαρά να προσφέρει ό,τι μπορεί από την πλευρά της. «Είναι μια τιμητική θέση ανάμεσα σε τόσους άλλους ανθρώπους» καταλήγει.

eleftheria.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα