Ενόψει της ολοκλήρωσης της μεγάλης περιοδικής έκθεσης «Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία», που συνδιοργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και αγαπήθηκε από το κοινό, έχει προγραμματιστεί σειρά ξεναγήσεων στην έκθεση, ώστε να μπορέσουν να την επισκεφτούν όσοι δεν πρόλαβαν.

Έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021, οι επισκέπτες, μέσα από τον πλούτο των εκθεμάτων, που προέρχονται από 92 οικισμούς της νεολιθικής εποχής καθώς και οικισμούς, πόλεις και νεκροταφεία των αρχαίων ιστορικών χρόνων της Θεσσαλίας και Μακεδονίας, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις όψεις της πολιτισμικής ταυτότητας, της ζωής, της ιδεολογίας και της κοινωνίας των ανθρώπων των δύο περιοχών, από τους νεολιθικούς γεωργοκτηνοτρόφους (μέσα 7ης χιλιετίας π.Χ.) μέχρι το τέλος της αρχαιότητας (3ος αι. μ.Χ.).

Οι δύο πρώτες ξεναγήσεις θα γίνουν στις 11 το πρωί και 12 το μεσημέρι της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, με το αντίτιμο της εισόδου στο Μουσείο.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2413508242, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 09.00 – 15.00.

Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ο αριθμός των ατόμων θα είναι περιορισμένος.