Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν κάτοικοι του Πλαταμώνα και των γύρω περιοχών, ζητώντας τη συνέχιση λειτουργίας του λιμανιού, μετά την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας να κηρύξει έκπτωτο τον μισθωτή που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα από την σχετική σύμβαση.

Το λιμάνι ήταν κλειστό για τα ξένα σκάφη ενώ τα σκάφη των ντόπιων δεν είχαν ασφάλεια με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Ζήτησαν την λειτουργία του λιμανιού στον Πλαταμώνα

Στη συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων και των ιδιοκτητών σκαφών παραβρέθηκε και μίλησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, Στέργιος Μπουσνάκης, ο οποίος εξήγησε στους κατοίκους ότι δεν υπάρχει εκμισθωτής για να λειτουργήσει τις εγκαταστάσεις ενώ αποφασίστηκε ότι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προσωρινά είναι να επιτραπεί η είσοδος και έξοδος των σκαφών από το λιμάνι.

Σχετικά με το θέμα η Κοινότητα Πλαταμώνα επεσήμανε: “Μετρημένοι στα δάχτυλα οι ντόπιοι που έδωσαν το παρόν στην διαμαρτυρία. (Είμαστε άξιοι της μοίρας μας). Οι βουλευτές απών.
Το (βαρύ) πρόγραμμα των δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων ανατολικού δεν τους επέτρεψε να είναι εδώ διότι η διαμαρτυρία έγινε με πρωτοβουλία της κοινότητας. Το παρόν έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι Τζίκας και Χονδρόπουλος. Ο δήμαρχος δικαιολογημένα ενημέρωσε ότι λόγο προσωπικών ίσως να μην παρευρεθεί. Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου ήρθε και έδωσε με απλά λόγια την λύση που ζητούσαμε. Έως ότου τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις και μέχρι να βρεθεί νέος μισθωτής τα σκάφη θα μπαίνουν και θα βγαίνουν ελεύθερα ο καθένας με δική του ευθύνη. Μια μικρή νίκη για εμάς αλλά και για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής…..
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Στέργιο Μπουσνάκη που μας έκανε την τιμή και έδωσε άμεσα προσωρινή λύση “.

Πηγή: ertnews.gr