Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως η ημέρα κατά την οποία σε όλο τον κόσμο γιορτάζεται η «Διεθνής Ημέρα Μουσείων», με στόχο την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου αλλά και των ίδιων των μουσείων και θεμάτων που έχουν σχέση με αυτά. Επιδιώκοντας να αναδειχτούν τα μουσεία ως φορείς κοινωνικών αλλαγών και βιώσιμης ανάπτυξης για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, επιλέχθηκε ως θέμα του φετινού εορτασμού:«Η Δύναμη των Μουσείων».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχει στις δράσεις του ICOMτη μέρα αυτή με την οργάνωση θεματικών ξεναγήσεων για το κοινό από αρχαιολόγους της στην περιοδική έκθεση «Η επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821», που διοργανώθηκε και λειτουργεί στο Διαχρονικό Μουσείο με αφορμή τα 200 χρόνια από την εξέγερση του Γένους και η οποία λόγω της επιτυχίας που γνώρισε, παρατάθηκε έως το τέλος Αυγούστου 2022.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου θα γίνουν συνολικά τρεις ξεναγήσεις, στις 12 το μεσημέρι και στις 6 και 7 το απόγευμα, ενώ λόγω του εορτασμού, η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2413508242, από τις 8 π.μ – 8 μ.μ.