Ανεβάζει ταχύτητες το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση με κατηγορούμενο τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη λήξη του 18μηνου, που συμπληρώνεται στο τέλος Αυγούστου, αποφασίστηκε να συνεχίζονται οι συνεδριάσεις και μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας, συνεχίστηκε η εξέταση της πολιτικού και ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα, η οποία ανέπτυξε στο δικαστήριο τη δική της θέση, υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι στόχος ήταν η… κυβέρνηση.

Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για τα κίνητρα των προσώπων που κατήγγειλαν για βιασμό τον κατηγορούμενο, η μάρτυρας απάντησε: «Ο φθόνος. Δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με προσωπικά, βρήκαν ένα ζωηρό ερωτικά άνθρωπο για να πλήξουν την κυβέρνηση».

Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα το συλλογισμό της, η κ. Κούρκουλα είπε πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, «φοβούμενη πολιτικό κόστος, για να υπερασπίσει τον εαυτό της και την κυβέρνηση, παραίτησε τον Λιγνάδη… Υπήρχε φημολογία ότι κάτι θα συμβεί με τον Λιγνάδη. Είχε φτιαχτεί μία ατμόσφαιρα, λες και επρόκειτο για τον Κουφοντίνα. Εγώ πιστεύω ότι αυτό στηνόταν από πριν και ξαφνικά είδαμε συνέντευξη του Νίκου Σ.».

Οι τόνοι στη διάρκεια της συνεδρίασης ανέβηκαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κ. Κούρκουλα, η οποία έκανε λόγο, σε μία αποστροφή της, για «περίεργες προσωπικότητες», ενώ όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει τι εννοεί, είπε:

«Είναι κάποιοι νεαροί, που λένε ότι ονειρεύονταν να γίνουν Ρουβάς ο ένας, μεγάλος σταρ ο άλλος – αναρωτιέμαι εγώ, εκτός από την επαφή τους με τον Λιγνάδη, έκαναν κάτι άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, προσπάθησαν να μπουν σε αυτό το χώρο; Πήγαν σε ένα Ωδείο; Μία σχολή; Μου φαίνονται περίεργοι άνθρωποι αυτοί που λένε, τον πήρα από το αεροδρόμιο τηλέφωνο, πήγαμε σπίτι μου, μου την έπεσε και ξαναπήγα σπίτι του, διότι ήθελα να γίνω Ρουβάς (…) Έχω καταλάβει ότι ο Αλί έκανε για λίγο καιρό δεσμοφύλακας στην Σουηδία και μετά είδα ότι είχε μία περίεργη επαγγελματική ζωή στο Ντουμπάι, είδα φωτογραφίες του, πώς ξαφνικά βρέθηκε να κάνει real estate; Εγώ στη ζωή μου δεν έχω συναντήσει τέτοιους ανθρώπους, πρώτη φορά εδώ…».

Στο όνομα του Σάκη Ρουβά «που έπεσαν να τον φάνε», αναφέρθηκε και πάλι η μάρτυρας, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της πως πολλοί ηθοποιοί, που θα ήθελαν να καταθέσουν υπέρ του Δημήτρη Λιγνάδη, δεν ήρθαν στο δικαστήριο, διότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε.

«Είπα ότι υπάρχει ένα τρομοκρατικό κλίμα, που πολλοί ηθοποιοί θα μπορούσαν να έρθουν, αλλά φοβούνται διότι υπάρχει το twitter, το οποίο καταριέται, βρίζει, τα κανάλια που, επί πάρα πολύ καιρό, δεν έχουν κάνει την καλύτερη πληροφόρηση, οπότε όλος ο κόσμος είναι μαζεμένος» δήλωσε, μόλις ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, η Ελένη Κούρκουλα, βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή.

in.gr