Ο Δήμος Λαρισαίων ενημερώνει ότι την Τετάρτη 17 Αυγούστου λήγει η προσθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων γονέων στο Πρόγραμμα της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», περιόδου 2022- 2023, που στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Λαρισαίων είναι έτοιμος κινούμενος έγκαιρα το προηγούμενο διάστημα να φιλοξενήσει με voucher στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, 580 βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών, 900 νήπια ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και 14 παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 6 ετών, στους 2 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας (1ος και 27ος Π.Σ.).

Στα 9 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), μπορούν να φιλοξενηθούν επίσης 510 παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και στα 2 ΚΔΑΠμεΑ 40 παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι δομές του Δήμου Λαρισαίων με πρωτοποριακούς σχεδιασμούς, λειτουργικούς χώρους, σύγχρονους, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένους, στελεχωμένες με εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη, περιμένουν να υποδεχθούν με αγάπη και ενδιαφέρον τους μικρούς μας συμπολίτες στα τμήματα των προσχολικών δομών του δήμου καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Οι παρεχόμενες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με πλήρη σίτιση, ιατρική παρακολούθηση και ιατροκοινωνική φροντίδα, πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής καλλιεργούν και αναπτύσσουν τις νοητικές και ψυχοκινητικές ικανότητές των φιλοξενούμενων παιδιών.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την απόκτηση voucher ξεκίνησε στις 2 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι αύριο 17 Αυγούστου.

Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Η εφαρμογή θα είναι προσβάσιμη και από κινητό τηλέφωνο ή τάμπλετ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι γονείς ή τα πρόσωπα που έχουν τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια, ανάδοχοι γονείς, επίτροποι ή συμπαραστάτες, νόμιμοι εκπρόσωποι βρεφών και παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε δομές αντίστοιχες με την ηλικία τους.

Κριτήρια μοριοδότησης και επιλογής είναι η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021).

Εξαιρούνται των περιορισμών, ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τα προς φιλοξενία παιδιά και άτομα με αναπηρία, καθώς και ο αιτών που είναι ΑμεΑ. Οι ωφελούμενοι γονείς, που θα λάβουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την εγγραφή των παιδιών τους, στις Δομές του Δήμου Λαρισαίων, απευθυνόμενοι άμεσα στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας (Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α, 3ος Όροφος).

Τηλ. Επικ. 2410680215, 2410680205, 2410680230, 2410680223, 2410680251