Η φετινή 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 -20 Νοέμβρη 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σ’ αυτό το διεθνές γεγονός, για πέμπτη φορά, έδωσε το παρόν και ο δήμος Τεμπών, ως ένας κατεξοχήν τουριστικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, φιλοξενούμενος στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σκοπός της παρουσίας του Δήμου Τεμπών ήταν η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων στο ευρύ κοινό, καθώς και η ανάδειξη των πολιτιστικών εθίμων και των τουριστικών περιοχών του Δήμου Τεμπών που παρουσιάζουν ξεχωριστό και έντονο ενδιαφέρον για κάθε είδος τουρισμού  (θρησκευτικού, ιστορικού, αρχαιολογικού, πολιτιστικού, περιπατητικού, περιβαλλοντικού, εκπαιδευτικού κ.α.)

Oι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και σταντ που είχαν στηθεί στον χώρο, να ξεναγηθούν νοερά στα γραφικά και παραδοσιακά χωριά του Δήμου Τεμπών, στις όχθες και το Δέλτα του Πηνειού και στις καταγάλανες, καθαρές και με κρυστάλλινα νερά παραλίες του.

Επίσης, όσοι βρέθηκαν στον χώρο της έκθεσης ενημερώθηκαν για τα προϊόντα που παράγει ο Δήμος Τεμπών, όπως είναι η ελιά, το αμύγδαλο, το κάστανο, το καρπούζι, το ακτινίδιο, το κρασί κ.ά., ενώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν και κάποια από αυτά.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, ο Δήμος Τεμπών παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς με συμμετοχή χορευτικού τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Γιώργου Μακρή, μοιράζοντας στους επισκέπτες μουσταλευριά, πελτέ από κυδώνι, μεθυσμένα και σοκολατάκια με αμύγδαλο, που έφτιαξαν με μεράκι οι γυναίκες του Συλλόγου.

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σημείωσε: “Ευχαριστώ πολύ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη κ.  Κώστα Αγοραστό, που για 5η χρονιά μας φιλοξενεί στο περίπτερο της  περιφέρειας,  όπως και  τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Γιάννη Μπουτίνα, με τον οποίο έχουμε άψογη συνεργασία όλα τα χρόνια συμμετοχής μας στην έκθεση «Philoxenia». Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τουρισμού δώσαμε ως Δήμος, δυναμικό παρόν συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις με το γυναικείο  χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης και προσφέροντας στους επισκέπτες μας νόστιμα τοπικά εδέσματα. Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να λάβουν ένα δείγμα των ομορφιών του δήμου μας, αλλά και να γευτούν τη νοστιμιά και την υψηλή ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων του ευλογημένου τόπου μας. Εκτιμούμε ότι μέσω αυτών των ευκαιριών, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου Τεμπών, συμβάλλοντας στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Τέλος,  ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παραγωγούς και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις του Δήμου μας,  οι οποίοι προσέφεραν τα προϊόντα τους για την έκθεση. Αλλά και στον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου και την ειδική συνεργάτη του δήμου σε θέματα τουρισμού κ. Άννα Γεροκώστα που για μία ακόμη χρονιά βοήθησαν και στηρίξανε την όλη προσπάθεια».

Τέλος το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου φιλοξενούμενος ήταν και ο δήμος Τεμπών, επισκέφθηκαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, τον οποίο ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου, πρόσφερε καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα του δήμου Τεμπών, όπως επίσης, τοπικά προϊόντα, πρόσφερε στην υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη και στην Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ. κ. Άντζελα Γκερέκου, οι οποίες επισκέφθηκαν το περίπτερο και μάλιστα η κ. Γκερέκου χόρεψε με το χορευτικό της Ραψάνης. Επίσης, το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας κ. Νίκος Λιούπας, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, οι αντιδήμαρχοι Τεμπών κ. Βασίλης Σίμος και κ. Αθανάσιος Βλάχος, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος επισκεπτών.