Ολοκληρώθηκε, με πλήθος επισκεπτών,  στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, το 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων (1st Thessalian Wine & Spirits Festival).

Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγμάτων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο θεσμό που θα διεξάγεται άπαξ ετησίως στα τέλη Μαΐου ή σε άλλη χρονική περίοδο.

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Ένωση Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας και έχοντας την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ υπήρξε ποικιλία δράσεων, όπως Cooking events στην κεντρική εξέδρα, μουσικές συναυλίες, καθώς και παρουσιάσεις θεματικών ενοτήτων αναφορικά με το κρασί και το τσίπουρο. Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, η αυλή του Μύλου μεταμορφώθηκε σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 24 Θεσσαλοί οινοπαραγωγοί και αποσταγματοποιοί σε ειδικά περίπτερα παρουσίασαν τα κρασιά και τα αποστάγματά τους.

Την έναρξη των εκδηλώσεων εγκαινίασε ο περιφερειάρχης Κων. Αγοραστός, τονίζοντας πως το Φεστιβάλ θα καταστεί θεσμός και πως δρομολογούνται διαδικασίες εξωστρέφειας των θεσσαλικών προϊόντων, ώστε να «πάρουμε την προστιθέμενη αξία, η οποία θα διαχυθεί τόσο τους οινοποιητές όσο και στους παραγωγούς αμπελοκαλλιεργητές».

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι παραγωγοί:

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Γ. ΛΟΛΑΣ-Γ. ΦΤΙΚΑΣ, ΝΤΟΥΓΚΟΥ, ΚΩΣΤΗ, ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ, ΓΙΑΤΣΑ, ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ, ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, ΠΑΠΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΛΑΤΑ, ΑΘ. ΜΗΝΑ, ROUSSAS WINE, ΔΗΜΠΕΤΡΗ, ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ, ΤΣΙΛΙΛΗΣ Κ.-ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, PURO KARATHANOS, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΚΤΗΜΑ ΝΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, TSILILIS TERRES, ΜΕΤΕΩΡΟ ΟΙΝΟΙ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ-ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΝΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr