ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑEφτασαν τα 69 τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου...

Eφτασαν τα 69 τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – 92 συνολικά στη Θεσσαλία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Πέντε ακόμη θάνατοι και 27 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, όπως αναφέρεται στη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Την ίδια ώρα, 16 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ τέσσερις δήμοι προστέθηκαν στη λίστα των περιοχών με κρούσματα.

Θεσσαλία: 92 κρούσματα

Συνολικά στη Θεσσαλία έχουν καταγραφεί 92 κρούσματα (44 με εκδηλώσεις ΚΝΣ και 48 χωρίς), δηλαδή περίπου το 22% των κρουσμάτων της χώρας.

  • Π.Ε. Λάρισας: 69 κρούσματα (33 με ΚΝΣ, 36 χωρίς). Ο Δήμος Λαρισαίων μόνος του έχει 42, με 20 κρούσματα με ΚΝΣ και 22 χωρίς. Ακολουθούν το Κιλελέρ (8), η Τέμπη και ο Τύρναβος (από 6), τα Φάρσαλα (3) και η Αγιά και η Ελασσόνα (από 2).
  • Π.Ε. Καρδίτσας: 14 κρούσματα . Σοφάδων: 6 κρούσματα, Παλαμά: 6 κρούσματα, Καρδίτσας: 2 κρούσματα.
  • Π.Ε. Τρικάλων: 8 κρούσματα (2 με ΚΝΣ, 6 χωρίς), ενώ υπάρχει και ένα υπό διερεύνηση περιστατικό. Η Φαρκαδόνα χαρακτηρίζεται περιοχή υψηλού κινδύνου.

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει ακόμη 15 περιστατικά πρόσφατης λοίμωξης σε ιπποειδή σε δέκα εστίες. Μία από τις Περιφερειακές Ενότητες όπου εντοπίστηκαν είναι η Λάρισα, κάτι που δείχνει κυκλοφορία του ιού και στην περιοχή.

kosmoslarissa.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα