16.9 C
Larissa
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΕγκαινιάστηκε το Δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης

Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης

Παραμονές των «Ελευθερίων» πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Ξάνθης η τελετή των εγκαινίων του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου ύστερα από σχεδόν μια δεκαετία.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Κυριάκος Γιαννόπουλος, διεθνής πολίστας, μια πολύ σημαντική αθλητική μορφή, με ολυμπιακές συμμετοχές και κύρος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και κοινωνικών αρχών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, των παραγωγικών και οικονομικών φορέων, των εταιρειών που συνέδραμαν για την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου, εκπρόσωποι των κολυμβητικών συλλόγων, των εθελοντών και φυσικά, πλήθους κόσμου.

«Ακόμα και το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό»

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ιδιαίτερα συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους δημότες και σε όλη την Ξάνθη, το Δημοτικό Κολυμβητήριο. Μια πορεία δύσκολη, με πολλές καθυστερήσεις, ανατροπές, απογοητεύσεις. Επεσήμανε ωστόσο, ότι όταν υπάρχει όραμα, αγάπη για τον τόπο και στόχευση τότε… «τίποτα δεν είναι ανέφικτο»…

Αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια που, όπως είπε, χρειάστηκε να «κερδίσει» ό,τι δεινό προκάλεσε η πανδημία -καταρχήν στην ίδια τη ζωή, την καθημερινότητα, αλλά και στη δημόσια διοίκηση- και στη συνέχεια να συνεχίσει ώστε να πετυχαίνει σταδιακά τους στόχους που η δημοτική αρχή είχε θέσει από την αρχή: να παραδώσει στους πολίτες ένα πρότυπο, σύγχρονο, ασφαλές και νόμιμο Κολυμβητήριο, το οποίο δε θα κινδυνεύσει να κλείσει ποτέ ξανά. Μία δημοτική αθλητική δομή για τους νέους, τα άτομα με αναπηρίες, για όλους όσοι θέλουν να αθλούνται να γυμνάζονται ή να ψυχαγωγούνται.

Ιδιαίτερη στιγμή της ομιλίας του όταν αναφέρθηκε στη «δική του εικόνα», αυτήν που όπως είπε θα κρατήσει για πάντα στην καρδιά του, μετά και την ολοκλήρωση του έργου. «…Τα ζεστά μάτια και τα χαμογελαστά πρόσωπα των μικρών παιδιών. Θα με συντροφεύει πάντα… Θα μου υπενθυμίζει πως όσα προβλήματα, όσα εμπόδια κι αν κλήθηκα να αντιμετωπίσω, όση κούραση κι αν αισθάνθηκα… Άξιζε!», τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες: αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, όλους τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, τους διευθυντές, τα στελέχη και τους εργαζόμενους, τους εργολήπτες, τους χορηγούς, τους κολυμβητικούς συλλόγους, τους εθελοντές και όλους τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι 1200 μικροί και μεγάλοι δημότες χρησιμοποιούν σήμερα την ανακαινισμένη αθλητική δομή. Η Δημοτική αρχή γνώριζε από την αρχή ότι η προσέλευση θα ήταν πρωτόγνωρη γι’ αυτό και όπως τόνισε ο Δήμαρχος έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία ενός ανοιχτού κολυμβητηρίου, μικρότερου αλλά με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά, για όλους τους δημότες της Ξάνθης.

Πηγη: in.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα