ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΕκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο για την επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ

Εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο για την επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση για την επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και  ψαράδες η Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων.

Όπως αναφέρεται στο σχετικο κάλεσμα «116 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση του Κιλελέρ, το μήνυμα των κολίγων παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Τότε ήταν οι τσιφλικάδες που μας εκμεταλλεύονταν· σήμερα είναι τα καρτέλ στη μεταποίηση, την ενέργεια και τα εφόδια που μας σπρώχνουν στην οικονομική καταστροφή.

Ζούμε σε μια περίοδο που ο πόλεμος για τα κέρδη των λίγων δεν διεξάγεται μόνο στα πεδία των μαχών, αλλά και στα χωράφια μας. Οι τιμές στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές έχουν εκτιναχθεί, την ώρα που η κυβέρνηση μας εμπαίζει:

  • Η επιδότηση στα λιπάσματα είναι συνειδητή ενίσχυση των βιομηχάνων, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους, ενώ εμείς παραμένουμε εκτεθειμένοι σε τεράστιες αυξήσεις.
  • Το αφορολόγητο πετρέλαιο παραμένει προνόμιο των εφοπλιστών, την ώρα που ο βιοπαλαιστής αγρότης στενάζει.

Δεν συμβιβαζόμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Ο δρόμος για την επιβίωση περνάει μόνο μέσα από την οργάνωση του αγώνα μας.

Διεκδικούμε τώρα:

  • Εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής – αναπλήρωση εισοδήματος.
  • Επιβολή πλαφόν στις τιμές σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα και αγροτικά εφόδια για να σταματήσει η ληστεία των μονοπωλίων.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες.
  • Φθηνό ρεύμα χωρίς τις επιβαρύνσεις που μας πνίγουν.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και ΕΦΚΑ που δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές που μας εξαθλίωσαν.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

Όλοι την Κυριακή 29 Μάρτη στις 12:00 στο μνημείο του Κιλελέρ.

Με τα τρακτέρ μας, με τη γροθιά μας ψηλά!»

Σήμερα  Σάββατο η εκδήλωση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Κιλελέρ

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ τιμούν την ιστορική επέτειο των 116 ετών από την εξέγερση των Θεσσαλών Αγροτών το 1910. Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης «ΚΙΛΕΛΕΡ 2026» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο -28 Μαρτίου 2026- στις 11:00 π.μ., στον εμβληματικό χώρο του Μνημείου στο Κιλελέρ.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας, και ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Αθανάσιος Νασιακόπουλος, απευθύνουν ανοιχτό προσκλητήριο στους πολίτες, τους παραγωγικούς φορείς και την πολιτική ηγεσία της χώρας, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές που θεμελίωσαν τα δικαιώματα του αγροτικού κόσμου.

Το πρόγραμμα της τελετής:

Η προσέλευση των προσκεκλημένων έχει οριστεί για τις 10:45 π.μ. Το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση, καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Κιλελέρ και χαιρετισμούς από εκπροσώπους της Ένωσης Νέων Αγροτών Ν. Λάρισας, των Συνεταιριστικών Οργανώσεων Θεσσαλίας και Ελλάδος, καθώς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας, και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 12:30 μ.μ. με την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο για την επέτειο εξέγερσης του Κιλελέρ

thessaliatv.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα