Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιμερόεσσα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στις 22 & 23 Μαρτίου.

 

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Σχολής Υγείας του, σε συνεργασία με την «Ιμερόεσσα» και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία, διοργανώνουν ένα πλέγμα διήμερων δράσεων με θέμα την παχυσαρκία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της Θεσσαλίας στα ζητήματα που αφορούν την Παχυσαρκία. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία (Κούμα 28) την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔήμουΛαρισαίων και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ειδικότερα, το διήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Δύο πρωινές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας με θέμα Μαθαίνουμε παίΖΩΝΤΑΣ με την Ιμερόεσσα για την Παιδική παχυσαρκία” και περιλαμβάνουν συζητήσεις των παιδιών με ειδικούς υγείας σχετικά με την υγιεινή διατροφή, τις συμπεριφορές των παιδιών όσον αφορά τον εκφοβισμό και την εικόνα του σώματος αλλά και δραστηριότητες παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας το διαδραστικό παιχνίδι, το φιδάκι της υγιεινής διατροφής. Επαγγελματίες υγείας αλλά και εθελοντές φοιτητές των Σχολών Υγείας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Λάρισας θα συνεργαστούν με τα παιδιά για την ολοκλήρωση ενός προγράμματος ενημέρωσης προσαρμοσμένο για παιδιά, με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και τη συζήτηση γύρω από ζητήματα που αφορούν έναν υγιή τρόπο ζωής. Η συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις αυτές θα γίνει αποκλειστικά μέσω δήλωσης συμμετοχής από τα σχολεία τους.

Δύο απογευματινές ημερίδες, ανοιχτές στο κοινό, με θέμα Μαθαίνουμε με την Ιμερόεσσα για την παχυσαρκία”, πουπεριλαμβάνουν ομιλίες από μια διεπιστημονική επιτροπή καταξιωμένων επαγγελματιών υγείας με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην υγεία του ανθρώπου αλλά και τις μεθόδους υποστήριξης των ατόμων με παχυσαρκία. Στο τέλος των ομιλιών, θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης του κοινού με τους ομιλητές, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης επαγγελματίες υγείας και φοιτητές της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου θα πραγματοποιούν σωματομετρικές μετρήσεις για το κοινό.

Ομιλητές της διημερίδας θα είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι και έμπειροι επαγγελματίες. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι εισηγητές κ.κ.:

Δρ Θεοδώρα Βασιλοπούλου, Φυσικοθεραπεύτρια & Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής 
Δημήτριος Γερογιάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αθλητίατρος 
Βάγια Ζουζώ, Παιδογαστρεντερολόγος, Ηπατολόγος, Ενδοσκόπος 
Δρ Δημήτρης Ιακωβάκης, Eπιχειρηματίας Τεχνολογιών Υγείας 
Κωνσταντίνος Κουτράκης, Ειδικός Καρδιολόγος 
Δημοσθένης Λυγούρας, Εργοθεραπευτής 
Αλέξανδρος Μουρουγλάκης, Ειδικός Παθολόγος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ιμερόεσσα 
Δρ Ευάγγελος Απ. Παππάς, Αγγειοχειρουργός 
Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου, Παιδαγωγός Συγγραφέας 
Δρ Παντελής Πασχαλίδης, Εργοθεραπευτής & Φυσικοθεραπευτής 
Εύη Πλατιά, Ψυχολόγος 
Δρ Βάιος Σβώλος, Διαιτολογός-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην Κλινική Διατροφή και τη Γαστρεντερολογία 
Δρ Ηλίας Σδράλης, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Διαταραχών, Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης 
Δρ Δήμητρα Στρογγυλού, Ψυχολόγος Υγείας 
Δρ Δημήτρης Τσαόπουλος, Διευθυντής ερευνών στην Εμβιομηχανική, ΕΚΕΤΑ 

Σημειώνεται πως όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, ενώ η συμμετοχή του κοινού είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την Ιμερόεσσα

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών και ο μεγαλύτερος πάροχος Διακρατικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίωνκαι οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα στο: www.mitropolitiko.edu.gr

Η Ιμερόεσσα είναι ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ με έδρα τη Θεσσαλονίκη (έτος ίδρυσης το 2020) και αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην στήριξη ατόμων με παχυσαρκία στην Ελλάδα. Σκοπός του Συλλόγου είναι η ενημέρωση του κοινού για την παχυσαρκία και τις συνέπειες που προκαλεί στην υγεία, με σεβασμό στην προσωπικότητα του ατόμου για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της.