Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλαν οι εκπαιδευτικοί του Κέντρου Ελληνικής Παιδείας – Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου, με αφορμή την ανάκληση αδειών του Ιδιωτικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λυκείου) και του Ιδιωτικού Σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικού) των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ν. Ράπτου, αναφέροντας τα εξής:

“Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου στη Λάρισα θα θέλαμε να εκφράσουμε την κραυγή αγωνίας μας με αφορμή την απόφασή σας να άρετε την άδεια λειτουργίας του σχολείου μας μόλις ένα μήνα πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Το σχολείο μας, το πιο παλιό Ιδιωτικό σχολείο της πόλης μα και το μεγαλύτερο της ευρύτερης περιφέρειας της Θεσσαλίας, λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1957 επί 7 δεκαετίες και μεταλαμπαδεύει όχι μόνο ύψιστου επιπέδου μόρφωση στη νεολαία της πόλης μας,αλλά και τη γαλουχεί με τις αξίες και τα ιδανικά της ελληνορθόδοξης παράδοσής μας. Στις δύσκολες εποχές που η νεολαία αποζητά ηθικά ερείσματα, το σχολείο μας αποτελεί μία ακάματα δραστήριαόαση εκπαίδευσης, ηθικών αξιών και πολιτισμού για τηΛάρισα και την ευρύτερη περιοχή.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις άριστες επιδόσεις των μαθητών μας σε κάθε βαθμίδα και ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και την τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά των αποφοίτων μας ανά τις δεκαετίες, μας κάνει κι εμάς τους εκπαιδευτικούς υπερήφανους που εργαζόμαστε στο σχολείο αυτό.

Άλλωστε, είναι ένα εκπαιδευτήριο που όχι μόνο σέβεται και τηρεί τους νόμους,αλλά εκτιμά και αναγνωρίζει το έργο μας έμπρακτα, παρέχοντάς μας αρτιότατες εργασιακές συνθήκες και οικονομικές απολαβές.

ΖΗΤΟΥΜΕ να ανακληθεί η απόφαση της άρσης λειτουργίας του σχολείου μας και να γίνει επανέλεγχος των υποδομών! Η διοίκηση του σχολείου μας διαβεβαιώνει ότι γίνονται τα αδύνατα δυνατά, για να αποκατασταθούν τυχόν αβλεψίες ή ανεπάρκειες στις σχολικές εγκαταστάσεις. Θεωρήστε αυτονόητο ότι και εμείς εκλαμβάνουμε ως πρώτιστο καθήκον την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών μας αλλά και τη δική μας, προκειμένου να επιτελούμε απρόσκοπτα το εκπαιδευτικό μας έργο.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να επαναξιολογήσετε με κάθε δυνατό τρόπο την απόφασή σας αυτή που θέτει σε ομηρία 150 οικογένειες εργαζομένων και 1200 οικογένειες μαθητών της πόλης μας. Η πάντα άρρηκτα ενωμένη εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας αυτή τη στιγμή αγωνιά και ζητά να μη διασαλευτεί η μόρφωση των μαθητών μας και η εργασιακή μας ασφάλεια”.