Εξηντάχρονος στη Γερμανία κατηγορείται ότι εμβολιάστηκε δεκάδες φορές κατά της Covid-19 προκειμένου να πουλήσει σε αρνητές πιστοποιητικά εμβολιασμού με πραγματικούς αριθμούς παρτίδας.

Ο άνδρας, κάτοικος του Μάγκντεμπουργκ της ανατολικής Γερμανίας, φέρεται να εμβολιάστηκε 90 φορές στη Σαξονία σε διάστημα μερικών μηνών, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο DPA.

Έγινε αντιληπτός σε εμβολιαστικό κέντρο του Άιλενμπουργκ στη Σαξονία όταν προσήλθε για για δεύτερη συνεχή μέρα, αναμεταδίδει το Associated Press.

O 60χρονος, του οποίου το όνομα δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού και πλαστογράφηση εγγράφων, δεν τέθηκε όμως υπό κράτηση.

Παραμένει ασαφές αν παρουσίασε παρενέργειες από τη λήψη δεκάδων εμβολίων, διαφορετικών μάλιστα φαρμακοβιομηχανιών.

Η γερμανική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει αρκετές εφόδους για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών τους τελευταίους μήνες, καθώς αρκετοί όπως φαίνεται ανεμβολίαστοι Γερμανοί θέλουν να μπαίνουν ελεύθερα σε εστιατόρια, θέατρα, κολυμβητήρια και εργασιακούς χώρους.

Παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων λόγω της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού, η Γερμανία ήρε τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα την Παρασκευή.

Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα καταστήματα, ωστόσο το μέτρο παραμένει σε ισχύ στα μέσα μεταφοράς.

Μέχρι σήμερα η Γερμανία έχει καταγράψει 130.029 θανάτους λόγω Covid-19.

in.gr