Έπαινος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Καναδό Πρέσβη στην Ελλάδα στάλθηκε πριν λίγες ημέρες από την Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: «Πρέσβης για μια Ημέρα», στους μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, Σωτηρία Καραγιάννη και Νικόλα Φετάου, οι οποίοι συμμετείχαν στο βίντεο μικρού μήκους «Συνεχής Μετανάστευση», το οποίο δημιουργήθηκε σε σκηνοθεσία & κείμενα του καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη.

Το σχετικό φάκελο με τους επαίνους, καθώς και δώρα για τους μαθητές και τον καθηγητή, για τον εορτασμό της 80ης επετείου των σχέσεων Ελλάδας – Καναδά, παρέλαβε η διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Νούλα.

Η Πρεσβεία του Καναδά στην Ελλάδα είχε στείλει ήδη με επιστολή της τα συγχαρητήρια στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου για την υποδειγματική του προσπάθεια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που υλοποιήθηκε το 2021-2022 και είχε ως κύριο στόχο να εκφραστούν δημιουργικά και κριτικά οι μαθητές, να σκεφτούν και να ενεργήσουν ως υπεύθυνοι κι ενεργοί πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας. Πολύ θετική εντύπωση προκάλεσε η έρευνα με τις πληροφορίες, σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, ο σχεδιασμός του βίντεο, η δίγλωσση αφήγηση και η υπέροχη μουσική υπόκρουση.