Μετά τους κοριούς γέμισαν και με… σκουλήκια τα σπίτια της Εύβοιας. Κάτοικος οικισμού ήρθε αντιμέτωπος σήμερα με ένα απίστευτο θέαμα στην πυλωτή του σπιτιού, καθώς την βρήκε γεμάτη με διάσπαρτα, μαύρα σκουλήκια.\

«Είχαν εισχωρήσει στο αυτοκίνητό μου»
Όπως είπε ο ίδιος στο evima.gr: «Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν κατέβηκα στην πυλωτή του σπιτιού μου για να πάρω το αυτοκίνητο μου για την καθιερωμένη κυριακάτική μας βόλτα. Η πυλωτή είχε γεμίσει με μαύρα σκουλήκια τα οποία είχαν εισχωρήσει και κάτω από το αυτοκίνητό μου. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί με τα μάτια μας, Τόσα μα τόσα πολλά σκουλήκια να βρίσκονται στην πυλωτή και κάτω από το αυτοκίνητο μας».
Επιπλέον, τράβηξε και φωτογραφίες από το σημείο.
Δείτε τις εικόνες:

Πλήθος μαύρων σκουληκιών διάσπαρτα στο έδαφος

Το συγκεκριμένο είδος ανήκει στα Διπλόποδα

Το συγκεκριμένο είδος σκουληκιών ανήκει στα Διπλόποδα (Diplopoda), τα όποια εμφανίζονται κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο μετά από βροχοπτώσεις όπου επικρατούν αυξημένες συνθήκες υγρασίας στο έδαφος και στον αέρα, βγαίνουν από το έδαφος και από τις πέτρες και εισβάλουν σε αυλές και κατοικίες. Ζουν κυρίως στα επιφανειακά στρώματα του εδάφους και τρέφονται με σηπόμενη φυτική ουσία και είναι σημαντικοί αποικοδομητές της νεκρής ύλης που βρίσκεται στο έδαφος. Δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία, αλλά είναι αντιαισθητικά και εκκρίνουν μια έντονη δυσοσμία.

Η πλήρης καταπολέμηση τους είναι δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της βιολογίας τους και του περιβάλλοντος όπου ζουν και αναπαράγονται. Προληπτικά θα πρέπει οι χώροι που γειτνιάζουν με τις κατοικίες να διατηρούνται καθαροί από νεκρή φυτική ύλη (φύλλα, χόρτα, κλαδιά) που αποτελεί την τροφή τους και τα προσελκύει στον χώρο. Σε περίπτωση έντονης παρουσίας των σκουληκιών μπορεί να γίνει χημική καταπολέμηση με εγκεκριμένα βιοκτόνα που αναφέρονται στη ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ.

in.gr