Η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ την τελευταία τετραετία και τα πεπραγμένα της θέτουν εκ των πραγμάτων υπαρξιακά για τη χώρα και τον λαό διλήμματα ενόψει των εκλογών. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα καθορίσει την πορεία της χώρας πολύ πέρα από την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το πρόγραμμά του κατέθεσε στον ελληνικό λαό εφικτές και κοστολογημένες προτάσεις προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Βλέποντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όχι αποσπασματικά αλλά σαν ενιαίο σύνολο, διαπιστώνουμε πως διέπεται από μεταρρυθμίσεις και ρήξεις με στόχο την άμεση ανακούφιση των λαϊκών τάξεων αλλά και την αλλαγή του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Με σημαντικές παρεμβάσεις ταυτόχρονα, σε θεσμικά προβλήματα, ζητήματα διακρίσεων και ανισοτήτων που μέσα από την υπέρβασή τους αναπτύσσεται και βαθαίνει η δημοκρατία.

Καλούμε επομένως την κοινωνική πλειοψηφία να πάρει θέση απέναντι στη διεύρυνση των ανισοτήτων, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την απαξίωση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τις ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων, την υπονόμευση τελικά της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Δεν μπορεί να προχωρήσει η κοινωνία εμπρός με τον κοινωνικό κανιβαλισμό των εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, με οικογένειες πεταμένες στον δρόμο, με δεκάδες χιλιάδες αποκοπές ρεύματος, με άθλιες συνθήκες εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων και ειδικά των νέων ανθρώπων.

Μια τυχόν επανεκλογή της ΝΔ θα είναι ο κυριότερος παράγοντας πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στη χώρα. Με μια κοινωνία ρημαγμένη, σε συνεχή φτωχοποίηση δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σε συστράτευση. Για να μετατρέψουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εφαρμοσμένη πολιτική που δίνει προοπτική ισότητας, ελευθερίας και συλλογικής ευημερίας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κρίσιμος παράγοντας η ίδια η κοινωνία μέσα από συμμετοχικές και συνεργατικές διαδικασίες να είναι μέρος της λύσης και όχι απλά ακόλουθος και παρακολουθήτρια των εξελίξεων.

Δικαιοσύνη και ασφάλεια είναι το ζητούμενο και το διακύβευμα σήμερα. Να δώσουμε στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο ασφάλεια απέναντι στην κλιματική κρίση αλλά και απέναντι στους μεσάζοντες και στα καρτέλ και δικαιοσύνη στις αποζημιώσεις. Να σταματήσουμε την εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν μηδενική πρόσβαση στο ταμείο ανάκαμψης την ώρα που όλα τα κονδύλια κατευθύνονται σε ελάχιστους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δικαιοσύνη και ασφάλεια στο υπέρτατο αγαθό της υγείας, ώστε κάθε πολίτης να νιώθει σίγουρος και σίγουρη ότι τη δύσκολη στιγμή δε θα εξαρτάται η ζωή του και η ζωή της από το πορτοφόλι τους. Δικαιοσύνη και ασφάλεια στην παιδεία, ώστε σε κάθε παιδί να δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί, να μορφωθεί, να σπουδάσει ανεξάρτητα των οικονομικών δυνατοτήτων της οικογένειας.

Δικαιοσύνη παντού! Πάμε μπροστά! Αλλάζουμε τα πάντα!

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΓΑΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “Η εποχή”