«Το Freedom Pass θα χρησιμοποιείται με ασφάλεια σε πολιτιστικούς χώρους συνάθροισης, σε χώρους που δεν είναι μόνο κρατικοί, αλλά σε χώρους που θα συμβληθούν από τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Μιλώντας ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της παρουσίασης των μέτρων της Κυβέρνησης για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών, ανέφερε ότι η «Κάρτα Ελευθερίας για τους νέους, το λεγόμενο Freedom Pass θα «χρησιμοποιηθεί σε κινηματογράφους, σε θέατρα ακόμα από ανθρώπους που θέλουν να πάνε σε σχολές χορού, σε κλάδους που επλήγησαν από τον κορονοϊό πολύ σημαντικά. Οι νέοι μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα, τονώνοντας έτσι και την πολιτιστική οικονομία. Έχοντας ένα κίνητρο οικονομικό να έρθουν πιο κοντά στον πολιτισμό και να ξαναχτίσουμε αυτή τη σχέση που τόσο βίαια διακόπηκε».

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, όντως η πανδημία απείλησε σε όλο τον κόσμο τον κλάδο του πολιτισμού, αλλά απείλησε και την απευθείας σχέση και επαφή του κοινού με τις τέχνες.

Στην Ελλάδα ο πολιτισμός «σταδιακά άνοιξε από τον Μάιο. Σταδιακά αυξάνονται και οι πληρότητες ενώ από 1η Ιουλίου ανοίγουν και οι κλειστές αίθουσες στους κινηματογράφους».

Πηγη: ert.gr