Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο αγωνιστής από τον Όλυμπο – Γεωργάκης Ολύμπιος» της Βασιλικής Ματούλα – Παπαθανασίου, την έκδοση του οποίου ανέλαβε ο Δήμος Ελασσόνας, για να τιμήσει τον ήρωα της προεπαναστατικής περιόδου Γεωργάκη Ολύμπιο και να προβάλει την τοπική ιστορία και τους αγωνιστές της.

Την παρουσίαση συντόνισε ο φιλόλογος – εκδότης κ. Θ. Λιόλιος, ο οποίος συνεργάστηκε με τη συγγραφέα για την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου και της ιστορικής διαδρομής του ήρωα Γ. Ολυμπίου. Στην παρουσίαση συμμετείχε ο σκιτσογράφος που εικονογράφησε το ιστορικό παραμύθι, κ. Θαν. Καραμπάλιος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρουσιάζεται σήμερα το παιδικό βιβλίο της Βασιλικής Ματούλα – Παπαθανασίου, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και εκδόσεων του Δήμου Ελασσόνας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στη συγγραφέα που με τα κείμενα της μάς μεταφέρει στην εποχή του ήρωα Γεωργάκη Ολύμπιου αλλά και στον σκιτσογράφο που εικονογράφησε το παιδικό βιβλίο με θαυμάσια σκίτσα. Για μας η επέτειος των 200 χρόνων ήταν μία σπουδαία ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική ιστορία και έτσι εκδώσαμε ήδη 4 τόμους για την τοπική ιστορία. Το βιβλίο της Βασιλικής είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο που εκδίδει ο Δήμος Ελασσόνας και χαιρόμαστε που υποστηρίζουμε έτσι τη δουλειά των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών του Δήμου μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος κ. Αστ. Μαντζιώκας, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γ. Καριπίδης και Κων. Πασχόπουλος και η δημοτική σύμβουλος κ. Κατ. Ζηρδέλη – Σερετίδου.