Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επίσης αναφέρθηκε ξανά στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ για την ΔΕΗ, του καταλόγισε άγνοια.

Για την επόμενη ημέρα της κάλπης

«Η Νέα Δημοκρατία θα απευθυνθεί στην ελληνική κοινωνία αναζητώντας την ανανέωση της ισχυρής εντολής για την εμπέδωση της σταθερότητας, τα υπόλοιπα θα τα διαμορφώσει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης για μία αυτοδύναμη Ελλάδα, επιδιώκουμε ισχυρή εντολή στην πρώτη κάλπη, ώστε να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση στην δεύτερη κάλπη αφού ξεπεράσουμε το σκόπελο της απλής αναλογικής. Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανάγκη σχηματισμού ισχυρών κυβερνήσεων», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσει την χώρα ακυβέρνητη.

Ερωτηθείς, δε, για την πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεμαχία, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «όταν έλθει η ώρα των εκλογών θα ανταποκριθούμε θετικά και σε αυτήν την πρόσκληση, μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας έχει αρκετούς μήνες στην διάθεση του για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Περί αστυνομικής βίας

Σε ερώτηση σχετικά με αναφορές περί αστυνομικής βίας σε συναυλία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι κάθε καταγγελία εξετάζεται πολύ προσεκτικά δηλώνοντας ότι μία ομάδα ατόμων θεώρησε σωστό να φύγει από τον χώρο της συναυλίας και να μπει στον χώρο της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και τονίζοντας ότι είναι προτιμότερο να υπάρχει βιβλιοθήκη παρά ένα στέκι κατάληψης.

Για Τουρκία

Σε ερώτηση για τις νέες τουρκικές προκλήσεις, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει με ψυχραιμία, με αποφασιστικότητα και ανυποχώρητα. Τόνισε, δε, ότι η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται πως έχουμε ένα κάνουμε με έναν προβληματικό γείτονα και ότι η χώρα μας «δεν τρομοκρατείται, δεν πτοείται και δεν παρασύρεται».

Για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Σε ό, τι αφορά στην εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απόδειξη άγνοιας από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και επέμεινε πως εάν κάτι τέτοιο ετίθετο σε εφαρμογή θα κόστιζε στο ελληνικό Δημόσιο 13 με 14 δις ευρώ μαζί με την έτερη εξαγγελία για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας.

Επιπροσθέτως, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό να επιβληθεί πλαφόν στην τιμή του πέλετ και των καυσόξυλων, κάτι, που αναμένεται να αποσαφηνίσει προσεχώς, όπως είπε, το Υπουργείο Ενέργειας.

Για τον Παύλο Γλύξμπουργκ

Σε ερώτηση για την εμφάνιση του Παύλου Γλύξμπουργκ σε ξένα δίκτυα ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως το Πολιτειακό έχει λυθεί οριστικά στην χώρα μας με το Δημοψήφισμα του 1974.

Πηγη: in.gr