Την άποψη πως η κυβέρνηση θα πρέπει πλέον να υιοθετήσει μια νέα αντίληψη στην αντιμετώπιση της πανδημίας εξέφρασε μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

«Χρειάζεται μια άλλη αντίληψη, αντί να κλείνουμε τον κόσμο μέσα στα σπίτια, να τον προτρέψουμε να περάσει περισσότερο χρόνο έξω. Είναι αποδεδειγμένο ότι η μετάδοση στο σπίτι είναι υπεύθυνη για την πορεία της πανδημίας», επεσήμανε τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο κόσμος κόλλησε από απαγορευμένες δραστηριότητες όπως το κυνήγι και το ψάρεμα.

Ο καθηγητής εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η εστίαση μπορεί και θα πρέπει να ανοίξει ενώ είπε πως θα μπορούσαμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στο ύπαιθρο και ο κόσμος να επισκεφτεί τα χιονοδρομικά κέντρα.

«Θα μπορούσε ο κόσμος να αθληθεί σε εξωτερικούς χώρους, να επιδοτηθούν και τα γυμναστήρια».

Τέλος, αναφορικά με το Πάσχα ο κ. Γουργουλιάνης εξέφρασε την εκτίμηση ότι αθροίζοντας τα δεδομένα οι Έλληνες σε ένα μεγάλο ποσοστό έχουν αποκτήσει ανοσία «Θα πρέπει να προτρέψουμε τους πολίτες προκειμένου να μεταβούν στην εξοχική κατοικία τους».

seleo.gr