17.9 C
Larissa
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΓουργουλιάνης: Όχι στη μεταλλαξοφοβία, ναι στο εμβόλιο που είναι...

Γουργουλιάνης: Όχι στη μεταλλαξοφοβία, ναι στο εμβόλιο που είναι ασπίδα για το στέλεχος Δέλτα

Δεν θα πρέπει να μας διακατέχει μεταλλαξιοφοβία, ανέφερε μιλώντας στο μαγκαζίνο της Θεσσαλίας ο καθηγητής της Πνευμονολογική κλινικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης, ωστ΄σοο ερεξέφρασε την ανησυχία του, ότι ο σκληρός πυρήνας των εκ πεποιθήσεως ανεμβολίαστων δεν λέει να πειστεί.

είναια νησυχητικό ανέφερε χαρακτηριστικά πως τις τελευαταίες ημέρες το 70% αυτώων που εμβολιάζονται αφορούν την πρδεύετρξη δόση και το 30% την πρώτη, καθώς για να έχουμε τείχος ανοσίας , συνυπολογίζοντας και πόσους πέρασαν τη νόσο, χρειαζόμεστε ένα 60 με 70% του πληθυσμού να εμβολιαστεί.



Αν δεν συμβεί αυτό τότε  ίσως να αποτελέσει πρόβλημα για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία ωστόσο ενώ είναι πιο μεταδοτική, είναι όπς όλες οι μεταλλάξεις ιών, που για να επιβιώσουν συμφιλιώνονται με τον ξενιστή τους, λιγότερο νοσογόνος.Συνέστησε σε όλους να κάνουν και τις δύο δόσεις του εμβολιόυ, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς εξάρσεις της νόσου στη χώρα μας και από φθινόπωρο θα εξετάσουμε τα νεά δεδομένα ξκαι αν θα χρειαστεί προς το τέλος του έτους να κάνουμε ακόμη δόση του εμβολίου.

Τέλος ανεφερε αυτό που σημειωνει ακισ ε ανάρτησή του, ότι δηλαδή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ζήσουμε χρόνια με τον κορονοϊό.

Και η αισιόδοξη ανάρτηση

Για μία ακόμη φορά εμπνέει… σύνεση ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης,  με το φόβο που επικρατεί για τη νέα μετάλλαξη “ΔΕΛΤΑ”.

Ο κ. Γουργουλιάνης υπενθυμίζει τι συνέβη και στις προηγούμενες μεταλλάξεις, εκτιμώντας πως τρομακτικοί τίτλοι στις ειδήσεις δε βοηθούν και πιθανότατα δε θα επιβεβαιωθούν.

Επιπρόσθετα, προβλέπει πως θα συνεχίσουμε να ζούμε για χρόνια με τον κορωνοϊό, ως μία ηπιότερη όμως νόσο.

Γράφει συγκεκριμένα: “Σύντομο μάθημα από την πρόσφατη ιστορία της πανδημίας. Τα συμπεράσματα δικά σας !
Την άνοιξη που πέρασε διαβάζαμε ότι η επικρατούσα τότε βρετανική μετάλλαξη είναι περισσότερο θανατηφόρα με πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα. Τα ίδια ακριβώς επαναλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες για την ινδική μετάλλαξη.

Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις αύξησης της μεταδοτικότητας αλλά ευτυχώς όχι της θνησιμότητας. Οι περισσότεροι θάνατοι στην Αγγλία καταγράφηκαν στο πρώτο κύμα, δηλαδή την Άνοιξη του προηγουμένου έτους και στην Ελλάδα το Φθινόπωρο που προηγήθηκε. Φαίνεται ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε ίσως και για χρόνια, με μια ηπιότερη μεταδοτική νόσο που όμως θα είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα. Τρομακτικοί τίτλοι στις ειδήσεις, ιδιαίτερα τώρα που αρχίζει το Ελληνικό θεραπευτικό καλοκαίρι, επιτείνουν τον πανικό και κινδυνεύουν ευτυχώς και πάλι να μην επιβεβαιωθούν.

thessaliatv.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα