32.9 C
Larissa
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΗ πρώτη πιστοποιημένη αγροτουριστική μονάδα στη Θεσσαλία

Η πρώτη πιστοποιημένη αγροτουριστική μονάδα στη Θεσσαλία

Το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας, συναντά την ζωογόνα γη, το χρώμα και τους μύθους που συνθέτουν το ποικιλόμορφο μιας περιοχής, πλούσιας σε ιστορία, φύση και μοναδικές εμπειρίες που χαράζουν ανεξίτηλα την καρδιά και τη μνήμη κάθε επισκέπτη.

Μετά από στοχευμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Τουρισμού (ΠΥΤ) Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού, προχώρησε στην Πιστοποίηση της Πρώτης Καθετοποιημένης Αγροτουριστικής Εγκατάστασης, εκδίδοντας Σήμα Λειτουργίας Αγροτουρισμού.
Πιο συγκεκριμένα, το Πήλιο, το μυθικό Βουνό των Κενταύρων, φιλοξενεί, ήδη από τις 16 Ιουλίου 2021, την Πρώτη Πιστοποιημένη από το Υπουργείο Τουρισμού, Αγροτουριστική Εγκατάσταση. Πρόκειται για το «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ», στην θέση “Αγία Τριάδα”, λίγο έξω από την ειδυλλιακή Πορταριά, στο 2ο χλμ. της Ε.Ο. προς Ζαγορά.Η εγκατάσταση περιλαμβάνει πλήθος υποδομών, όπως πλήρως ανεπτυγμένους αγρόκηπους, σειρά καρποφόρων δένδρων, οικόσιτα ζώα, Εστιατόριο με τοπικά πιάτα από υλικά προερχόμενα από το ίδιο το αγρόκτημα, Αναψυκτήριο, καθώς και μικρής καταλυματικής δυναμικής Ξενοδοχείο. Παράλληλα, και μετά από κατάλληλη ανάπτυξη υποδομών και διαμόρφωση κλίσης εδάφους, η εγκατάσταση είναι πλήρως προσβάσιμη σε ΑΜΕΑ. Στους χώρους της μονάδας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σειρά μοναδικών εμπειριών, όπως το έλθει σε άμεση επαφή με τις καλλιέργειες, την αγροτική ζωή και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, να συμμετάσχει σε εργαστήριο παραδοσιακής κουζίνας και παραδοσιακής γαστρονομίας, παρακινώντας τον κάτοικο του αστικού κέντρου να εισπράξει εικόνες και θύμησες που αποπνέουν παιδικότητα και σεβασμό στη φύση.

O κ. Σαρούκος
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την σημερινή εξέλιξη. Καλωσορίζουμε το “Αγρόκτημα Καραΐσκου” στην μεγάλη τουριστική οικογένεια, ως την Πρώτη Πιστοποιημένη Αγροτουριστική Εγκατάσταση σε όλη την Θεσσαλία. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας την εξαίρετη δυναμική που έχει όχι μόνον η Μαγνησία και το μαγευτικό Πήλιο, αλλά και ολόκληρη η Θεσσαλία στον τομέα του Αγροτουρισμού», δήλωσε ο Νικόλαος Σαρούκος, Προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεωρήσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του Υπουργείου Τουρισμού.

«Ο Αγροτουρισμός, ως τάση, συμβάλλει καταλυτικά στην προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομίας ενός τόπου, συνεισφέρει στην αύξηση του αγροτικού εισοδήματος, ενώ κύριο γνώρισμά του είναι η στόχευσή του σε κοινό δυνητικής δαπάνης πέραν του μέσου όρου. Με την συγκεκριμένη Πιστοποίηση, η Θεσσαλία πραγματοποιεί ένα σημαντικό άλμα μεταβολής αλλά και ενίσχυσης του τουριστικού της αποτυπώματος, συνδέοντας την πρωτογενή παραγωγή με την επισκεψιμότητα», συμπλήρωσε ο κ. Σαρούκος.

Η Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας, παραμένει πιστή στον προσανατολισμό της έμφασης σε εναλλακτικές και αειφόρες τάσεις που επιβάλλει το σύγχρονο τουριστικό τοπίο, εστιάζοντας παράλληλα σε δράσεις Οινοτουρισμού, Γαστρονομίας, Αλιευτικού Τουρισμού και σειράς άλλων υποσχόμενων εργαλείων που συμβάλλον ενεργητικά στην ενίσχυση της τοπικής τουριστικής οικονομίας, σε μία περίοδο που – όσο ποτέ άλλοτε – ο επιχειρηματικός κόσμος έχει ιδιαίτερη ανάγκη.

e-thessalia.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα