10.9 C
Larissa
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙκανοποίηση στη Ν.Δ. από την υποδοχή Μητσοτάκη στη Λάρισα...

Ικανοποίηση στη Ν.Δ. από την υποδοχή Μητσοτάκη στη Λάρισα που… «βγάζει κυβέρνηση»

Με τη φράση “μπήκαμε στην τελική ευθεία”, χθες, από τη Θεσσαλία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενισχύει την πεποίθηση όλων ότι το πολύ σε δύο εβδομάδες θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών, με τις κάλπες να στήνονται στις 9 Απριλίου.

Η χθεσινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα… μεγάλο στοίχημα για τη “γαλάζια” παράταξη και το τέλος της ημέρας έφερε… χαμόγελα.
“Εάν κάνουμε τέτοια συγκέντρωση χωρίς ακόμα να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές, σκεφτείτε τι θα γίνει στην προεκλογική περίοδο” είπε, φανερά ικανοποιημένος, στην έναρξη της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός.

Ο νομός που βγάζει… κυβέρνηση;

Γιατί η Ν.Δ. έδινε τόση μεγάλη βαρύτητα στη συγκέντρωση του Κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλική πρωτεύουσα;
Ο λόγος είναι ότι η Λάρισα έχει μία σημαντική ιδιαιτερότητα… Το ποσοστό των δύο πρώτων κομμάτων στο νομό είναι στην πραγματικότητα κοντά στο ποσοστό που καταγράφει η κάλπη σε εθνικό επίπεδο.
Πρόκειται για έναν μεγάλο νομό που έχει και αστικό και αγροτικό πληθυσμό, κι έτσι και θεωρείται ένα ακριβές, σχετικά, “δείγμα” της εκλογικής στάσης των πολιτών στις εθνικές εκλογές.
Από το 1974 μόνο μία φορά το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λάρισα “ακύρωσε” τον μύθο της… Το 2000, όταν η Ν.Δ. ήταν πρώτη σε όλο το νομό με 4 μονάδες, αλλά τελικά στις εθνικές εκλογές “το νήμα έκοψε πρώτο” το ΠΑΣΟΚ.

Με το βλέμμα στραμμένο στους αγρότες…

Οι παλαιότεροι θυμούνται τη δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι όποιος καταφέρει να γεμίσει τη κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες της χώρας, θα εκλεγεί και Πρωθυπουργός.

Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, από την εποχή των μνημονίων ως τα πρόσφατα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, οι αγρότες είναι ένα… “δύσκολο” στην προσέγγιση, εκλογικό κοινό.
Γι’ αυτό και χθες ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, αφού αναγνώρισε τις δυσκολίες ως προς το κόστος της αγροτικής παραγωγής, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές που έχει προωθήσει η κυβέρνηση για τη στήριξη τους, με σημείο αιχμής την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. “Για 100 στρέμματα βαμβάκι ένας αγρότης με κατανάλωση 3.000 λίτρα πετρελαίου έχει πια όφελος 450 ευρώ από την επιδότηση και άλλα 615 ευρώ από την επιστροφή φόρου”δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, και δεσμεύτηκε ότι οι αγρότες θα είναι στο επίκεντρο του προγράμματος της επόμενης τετραετίας της Ν.Δ..

“Η Θεσσαλία είναι μπλε ”

“Η Θεσσαλία είναι σίγουρα όλη μπλε και θα παραμείνει μπλε… Όλη η Ελλάδα θα γίνει μπλε στις εκλογές της άνοιξης. Σήμερα, από εδώ, στέλνετε παντού το μήνυμα της νέας νίκης, το σύνθημα για δεύτερη εντολή στην προκοπή, για την αυτοδύναμη Ελλάδα και την ισχυρή Νέα Δημοκρατία” δήλωσε με έμφαση ο Πρωθυπουργός, από το κατάμεστο, κλειστό Γυμναστήριο του Αλκαζάρ στη Λάρισα, θέτοντας εκ νέου το δίλημμα: “Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;” “Και στις δύο κάλπες το ψηφοδέλτιο ένα μόνο πρέπει να γράφει: Νέα Δημοκρατία…Σε έναν αβέβαιο κόσμο ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα…” πρόσθεσε.

“Ούτε μία ψήφος χαμένη”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι θα είναι ξανά Πρωθυπουργός, ωστόσο εμφατικά τόνισε την ανάγκη ισχυρής νίκης από την πρώτη κάλπη και ζήτησε τη συστράτευση όλων για τη διεύρυνση των εκλογικών ποσοστών της Ν.Δ.
“Δεν έχει η χώρα περιθώρια ούτε για μία χαμένη ψήφο. Κάθε λάθος ίσως να μην διορθώνεται μετά. Σας μίλησα, πιστεύω με αντικειμενικότητα, για το σημαντικό έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν είναι δεδομένο εάν υπάρξει μια «στραβή» στην κάλπη.

Θέλω λοιπόν να είμαι απολύτως σαφής: η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Η δεύτερη θα κάνει ισχυρότερη αυτή την επιλογή. Και στις δύο, συνεπώς, το ψηφοδέλτιο ένα μόνο πρέπει να γράφει: Νέα Δημοκρατία” σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης στον επίλογο της ομιλίας του στη Λάρισα.

Πηγή: newsit.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα