19.9 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΚ. Πιερρακάκης: Ψηφιακή άνοιξη της Ελλάδας με υπηρεσίες του...

Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακή άνοιξη της Ελλάδας με υπηρεσίες του κράτους και τηλεπικοινωνίες

«Η Ελλάδα διάγει τη δική της ψηφιακή άνοιξη τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο περιθώριο του συνεδρίου «Thessaloniki Metropolitan Summit» του Economist, τονίζοντας πως «η εξίσωση που πρέπει να λύσουμε για τα επόμενα χρόνια είναι να αφαιρέσουμε τα εμπόδια.

Ο ρόλος του κράτους δεν είναι να είναι επενδυτής, αλλά να δημιουργεί συνθήκες επώασης, να δημιουργεί την καλύτερη δυνατή συνθήκη για να μπορεί ο επενδυτής να κάνει τη δουλειά του».



«Το κυβερνητικό portal από 500 υπηρεσίες πλέον παρέχει πάνω από 1250»

«Οι περισσότεροι γνωρίζεται τις εκατοντάδες υπηρεσίες που πλέον παράσχουμε σε μια δύσκολη περίοδο», είπε και διευκρίνισε πως «η πανδημία κατέστησε αυτό που ήταν εκκρεμές στο παρελθόν, έναν καταλύτη τον μετέτρεψε σε δεδομένο για το παρόν και βασικό στοιχείο του μετασχηματισμού αυτού, είναι το κυβερνητικό portal το οποίο περιλάμβανε περίπου 500 υπηρεσίες και τώρα παρέχει πάνω από 1250 υπηρεσίες».

«Εικόνα ψηφιακής άνοιξης, μεταξύ κράτους και πολιτών»

«Το 2019 υπήρχαν 8.8 εκατ. αλληλεπιδράσεις πριν την ανάληψη της ευθύνης από τη δική μας κυβέρνηση και έφτασε στα 34 εκατ. Για το 2020 ήταν 94 εκατ. και το πρώτο εξάμηνο του 2021 είμαστε στις 150 εκατ. αλληλεπιδράσεις και συναλλαγές. Η προσδοκία είναι για φέτος ότι θα ξεπεράσουμε τις 300 εκατ. αλληλεπιδράσεις», επισήμανε.

Σχετικά με την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τον όρο digital, o κ Πιερακάκης είπε: «Σκεφτόμαστε τέσσερα πράγματα, την ψηφιοποιήση του κράτους, τις ψηφιακές υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα, τις ψηφιακές δεξιότητες που είναι συνολικά μια πρόκληση για την Ευρώπη για ένα μοντέλου συνεχούς εκπαίδευσης και τέλος τηλεπικοινωνίες».

«Ανακτάται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το κράτος»

Έχουμε βάλει κάτω τα βασικά γεγονότα ενός πολίτη και όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις και προσπαθούμε να τα κάνουμε όσο γίνεται πιο λίγα, να τα κάνουμε ένα, ένα κλικ» είπε και τόνισε ότι το πρώτο κομμάτι της εξίσωσης είναι να ανακτήσει αυτό το οικοδόμημα, όχι σιγά, σιγά στη δική μας περίπτωση, αλλά γρήγορα- γρήγορα», είπε ο κ. Πιερακάκης.

«Το 25% του πλάνου αυτού αφορά στις τηλεπικοινωνίες»

«Η ψηφιακή βίβλος» κωδικοποιεί περίπου 440 πρότζεκτ. Από μικροδορυφόρους, μέχρι και διαδρόμους ετοιμότητας για το 5G», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Δεν καταφέραμε να κινηθούμε τόσο γρήγορα στις τηλεπικοινωνίες, όπως στις ψηφιακές υπηρεσίες του κράτους» είπε και υπογράμμισε πως αντίθετα, «στο 5G καταφέραμε να παράξουμε ένα από τα πλέον καινοτόμα θεσμικά πλαίσια στην Ευρώπη, ίσως και στον κόσμο, έχουμε εργαλειοποιήσει τις δημοπρασίες δικτύου για να δημιουργήσουμε μια αγορά 5G».

Πηγη: ert.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα