Την προσοχή επέστησε για το Σάββατο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου σημειώνοντας ότι οι νοτιάδες θα φτάσουν σε κάποιες περιοχές στα ορεινά ακόμη και τα 9 με 10 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, σε βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και τα ΒΔ τμήματά της θα φτάσουν οι μπόρες τα μεσάνυχτα.

Από το πρωί του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα παραμείνει στα κεντρικά και ΒΔ τμήματα της Ελλάδας και όσο πιο ορεινά θα έχουμε και μεγαλύτερη ένταση. Βροχές θα έχουμε επίσης στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της Πελοποννήσου, της Στερεάς, αλλά και η Θεσσαλία.

Από το μεσημέρι και μετά στα δυτικά ο καιρός θα ανοίξει, αλλά στα κεντρικά ορεινά θα παραμείνουν οι τοπικές βροχές. Ομως τα φαινόμενα θα ενταθούν στα ΒΑ της χώρας όπως στη Θράκη και στο Θρακικό.

Το βράδυ του Σαββάτου τα περισσότερα φαινόμενα θα παραμείνουν στα ανατολικά νησιωτικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 βαθμούς στα κεντρικά, τους 21 στα βόρεια και τους 32 στα νότια. Στα ανατολικά νησιωτικά η θερμοκρασία μέχρι 26-27 βαθμούς και στα δυτικά στους 20 βαθμούς.

Στην Αττική, θα έχουμε από το πρωί του Σαββάτου συννεφιές και θολούρα και προς το μεσημέρι θα έχουμε τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 27 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι έως 9 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες ίσως και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς.