3.9 C
Larissa
Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΚακοκαιρία Avgi: Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς τις επόμενες...

Κακοκαιρία Avgi: Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Avgi, με την Πολιτική Προστασία ήδη να έχει εξαγγείλει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων. Το meteo αναφέρει ότι αναμένονται ως το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου.

Ακόμη, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31/01 θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη.

Τι δείχνουν οι χάρτες

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01 και το πρωί της Τετάρτης 31/01. Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01.

Χάρτης 1: Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης 30/01

Χάρτης 2: Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης 31/01

Χάρτης 3: Ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη 30/01 και Τετάρτη 31/01

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν την Τρίτη 30/01 τα 8 μποφόρ και κατά τόπους τα 9 μποφόρ ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση την Τετάρτη 31/01. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία που την Τρίτη 30/01 δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τετάρτη 31/01, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Εξασθενούν τα φαινόμενα από την Τετάρτη το πρωί

Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία και η δημοτική αρχή προκειμένου να ανοίγουν τους δρόμους.

Στα λευκά «ντύθηκε» η Εύβοια

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά σε περιοχές της Εύβοιας. Ο δήμαρχος Διρφύων ανέφερε στο evima.gr, ότι «Είμαστε επί ποδός, η χιονόπτωση συνεχίζεται σε περιοχές των 300 μέτρων και άνω. Όλα τα μηχανήματα δίνουν μάχη και κρατούν ανοιχτούς τους δρόμους».

Η χιονόστρωσει αρχίζει από τα 150 – 200 μέτρα στην κεντρική Εύβοια. «Στη χιονισμένη Κοινότητα της Κερασιάς η κακοκαιρία AVGI μοιάζει ως κάτι συνηθισμένο», δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές στα ορεινά χωριά της Εύβοιας, ενώ υπενθυμίζεται πως είναι υποχρεωτικές από την Δευτέρα οι αντιολισθητικές αλυσίδες για όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού.

Πού υπάρχουν προβλήματα

Χιόνια και παγετός έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου στις περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις περιφερειακές ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμη, εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων επιχειρούν συνεχώς, ώστε να παραμένουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα προβλήματα καταγράφονται στις εξής περιοχές, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Στην Αχαΐα

 • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πούντας (μέσω Μεγάλου Σπηλαίου)
 • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας)
 • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης)
 • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών)
 • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Πριόλιθου)
 • Στην επαρχιακή οδό Σκεπαστού – Πλατανιώτισσας
 • Στην επαρχιακή οδό Κ. Ζαχλωρούς – Δουμενών – Ελαιώνα
 • Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου

Στην Αιτωλοακαρνανία

Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού, από την τοπική κοινότητα Λαμπιρίου έως την θέση Αραποκέφαλα

Στην Αρκαδία

 • Από το 15ο έως το 35ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λεωνιδίου- Κοσμά – Γερακίου
 • Από το 15ο έως το 40ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λεωνιδίου – Μαρίου
 • Από την τοπική κοινότητα Ελάτης έως και την τοπική κοινότητα Στεμνίτσας

Στην Κορινθία

 • Από το 10ο έως το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γκούρας – Κιάτου
 • Από το 15ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Δερβενίου – Γκούρας
 • Από το 17,9ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου – Τρικάλων
 • Από το 1ο χιλιόμετρο και άνω της επαρχιακής οδού Τρικάλων – Καρυάς

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία – Βίντεο και φωτογραφίες

Μάχη με τα χιόνια δίνουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και η Πολιτική Προστασία στη Βόρεια Εύβοια προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτότο οδικό δίκτυο, ενώ η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια της» σε ημιορεινές περιοχές όπως η Στενή.

Πυκνή χιονόπτωση στη Σέτα

Το έστρωσε και στο Λεοντάρι Βοιωτίας

Χιονοκαταιγίδα έπληξε από αργά το βράδυ και την Θήβα στα 280 μέτρα υψόμετρο

Η λίμνη Μπελέτσι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, πάγωσε, ενώ δεν έχει σταματήσει να χιονίζει στην περιοχή.

«Θαμμένο» στο χιόνι και το καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα.

Λευκό το τοπίο και στα Βίλια, όπου 6 μηχανήματα του Δήμου, 6 μηχανήματα της περιφέρειας, εκχιονιστικά και 2 ισοπεδωτές του στρατού παραμένουν σε εγρήγορση.

Στα λευκά ντύθηκαν τα Βίλια

Σημειώνεται ότι με Απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του Ν. Αττικής.

in.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα