Ζημιά σε κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου προκλήθηκε από τους ανέμους το βράδυ χθες Κυριακή (φωτογραφίες, επάνω και κάτω, από το neakriti.gr).

Στα Λιοντάρια

Ριπή του ανέμου σήκωσε την τέντα του αίθριου χώρου, η οποία χτύπησε στην τζαμαρία και την έσπασε.

Το ατύχημα προκλήθηκε σε κατάστημα στα Λιοντάρια, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

Προβλέψεις μετεωρολόγων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», επηρεάζοντας αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Οπως έχουν υπογραμμίσει οι μετεωρολόγοι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε Αττική, Στερεά, Εύβοια και άλλες περιοχές και σήμερα Δευτέρα, με ορισμένους να σημειώνουν ότι θα επιμείνουν μέχρι την Πέμπτη.

«Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Δευτέρα αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μετά την έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επέλαση της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου σήμερα Δευτέρα θα συνεχιστεί η επέλαση της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, θα χιονίσει στα πεδινά της Θράκης, στα νότια της Χαλκιδικής, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου και τη Χίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, ακόμα και στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη.

Οπως υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου η ύφεση των φαινομένων στην Αττική είναι πρόσκαιρη, καθώς μέτα τις 02:00 τη νύχτα αναμένεται νέος γύρος χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού.

Πηγη: in.gr