Σήμερα Κυριακή 23 Μάη το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας θα συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας μέλος ΕΕΔΥΕ στις 18:30 στη πλατεία ΑΤΑ. Σε ανακοίνωση αναφέρει: «H περίοδος που διανύουμε κρύβει πολλούς κινδύνους για τον λαό της χώρας μας και της περιοχής και για αυτό τον λόγο καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. Ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, σχεδιάζει την επέκτασή τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη τη χώρα. Συζητά τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Άραξο και αλλού. Δαπανά τεράστια ποσά για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Γίνεται σημαιοφόρος των ευρωατλαντικών συμφερόντων. Συμμετέχει ενεργά σε μια σειρά από ασκήσεις – πρόβες πολέμου με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία, όπως η άσκηση «Defender Europe 2021» που έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία και για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες και με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκεται όλο και βαθύτερα στο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων. Στόχος όλης αυτής της εμπλοκής είναι η γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, που διεκδικεί μερίδιο από τη λεία της κλοπής των λαών της περιοχής και εντείνει την επιθετικότητά της.

Την ίδια στιγμή οξύνονται οι σχέσεις μας με την Τουρκία, η αστική τάξη της οποίας και η κυβέρνησή της αναπτύσσουν μία πρωτοφανή επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής. Επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να αναβαθμίσει την γεωστρατηγική θέση του τουρκικού κεφαλαίου, όπως κάνει και η αστική τάξη της χώρας μας για λογαριασμό του δικού της κεφαλαίου. Όλη αυτή η αντιπαράθεση όμως δημιουργεί τις συνθήκες μιας πολύ επικίνδυνης και αιματηρής σύγκρουσης, με θύματα τους δύο λαούς. Αυτό το σκηνικό σύγκρουσης, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα οδηγήσει σε αμερικανονατοϊκή διαμεσολάβηση, που μόνο στόχο θα έχει τη συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, την κλοπή δηλαδή του φυσικού πλούτου του ελληνικού λαού από τα υπερεθνικά πετρελαϊκά μονοπώλια, το τουρκικό και ελληνικό κεφάλαιο, θα φέρει και νέους κύκλους αντιπαραθέσεων.

Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τον τουρκικό λαό και με κανένα άλλο λαό της περιοχής. Αντίθετα μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και συμφέροντα και απαιτείται να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη για ειρήνη με δικαιοσύνη, για φιλία και συνεργασία με σχέσεις αμοιβαίου συμφέροντος.

Τώρα είναι η ώρα που είναι αναγκαίο να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Η επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους συμβαδίζει με την αντιλαϊκή πολιτική κατά της εργατικής τάξης, του λαού και των παιδιών του. Αυτό δείχνουν οι τραγικές ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, τα χιλιάδες κρούσματα και νεκροί της πανδημίας, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να θωρακίσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Αυτό τονίζει η επίθεση στο οχτάωρο, στο δικαίωμα στη δουλειά, στην παιδεία, στην κοινωνική ασφάλιση. Ο λαός μας δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε αστική κυβέρνηση. Αντίθετα, πρέπει να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στο τόπο του, έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Παλεύουμε για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας, να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και υποδομές και να μη δημιουργηθεί καμία νέα.

Να κλείσει το νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

Να σταματήσει η νατοϊκή άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».