Δεν θα μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και θα δρομολογήσει τη διαδοχή του στη Συμπαράταξη Λαρισαίων μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Οι δηλώσεις του για το μέλλον του ιδίου και της Συμπαράταξης έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή “Πολιτικοί Διάλογοι” και στο Γιάννη Κολλάτο το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα σημείωσε πως θα είναι ο εγγυητής της ομαλής μετάβασης σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα που ξεπέρασε τον στενό κομματικό πυρήνα των κομμάτων που τη στηρίζουν και αγκαλιάστηκε από την κοινωνία της Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε πως για τον ίδιο ήταν 9 γόνιμα χρόνια για την πόλη η οποία άλλαξε όψη με έργα 250 εκατομμυρίων ευρώ, με σπουδαία δουλειά στη λειτουργικότητα της και στον πολιτισμό, όπου έγινε σημαντικό έργο που το αγκάλιασαν οι Λαρισαίοι και το οποίο όμως κινδυνεύει αν το υπουργείο Εσωτερικών παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου επιμείνει στην κατάργηση νομικών προσώπων όπως το Δημοτικό Ωδείο, η Δημοτική Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο.

Τέλος σε ότι αφορά τα αίτια της ήττας στις πρόσφατες εκλογές ανέφερε πως πέρα από τις πλημμύρες όπου αναλώθηκε πολύς χρόνος για την ανακούφιση των πληγέντων εις βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, σημαντικό ρόλο έπαιξε η ηγεμονία της ΝΔ στο εγχώριο κομματικό σκηνικό. Σημείωσε μάλιστα πως παρά το γεγονός ότι στην ομάδα των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων είχε συμπεριλάβει σημαντικά στελέχη από τον κεντροδεξιό χώρο, την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μια πρωτοαφνής κινητοποίηση του κυβερνώντος κόμματος υπέρ της υποψηφιότητας του Θανάση Μαμάκου.

“Έφτασαν στο σημείο να παίρνουν τηλέφωνο από τα γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα σε ψηφοφόρους της από τη Λάρισα και να τους προτρέπουν όχι μόνο να ψηφίσουν το Θανάση Μαμάκο. αλλά αν δεν σκόπευαν να το πράξουν αυτό τότε να μην πάνε καν να ψηφίσουν αδιαφορώντας ακόμη και αν αυτό θα ήταν εις βάρος της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού για την περιφέρεια!” κατέληξε ο απερχόμενος δήμαρχος.

thessaliatv.gr