“Δεν θα υπάρχουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μας” δηλώνει καθησυχαστικά, σήμερα Δευτέρα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης από τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα. Συμπέρασμα, που, όπως είπε, εξάγεται από το γεγονός ότι συνεχίζεται η υποχώρηση της στάθμης του Πηνειού που πλέον βρίσκεται πίσω από τη ΔΕΥΑΛ σε ύψος 8,10  και 8,20 μέτρα ύψος, δύο, δηλαδή, μέτρα παρακάτω από το μέγιστο που είχε μετρηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα πλημμυρισμένα τμήματα των συνοικιών Νέας Σμύρνης, Αγίου Θωμά και Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης, τόνισε ότι μετά τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, που προβλέπεται να ολοκληρωθούν σήμερα, θα ξεκινήσει η γρήγορη απάντληση των νερών από τους δρόμους των συνοικιών που έχουν πληγεί, με βαριά μηχανήματα προερχόμενα από τη Θεσσαλονίκη.

Εστιάζοντας τέλος στο μεγάλο πρόβλημα διέλευσης από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη μέσω του δρόμου των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει επιλυθεί και ότι “Συνεχίζουμε να μεταφέρουμε προσωπικό με βαριά μηχανήματα, φορτωτές, όπως έχετε δει. Αναγκαστικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, αν και έχω θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα με έμφαση στη Πολιτική Προστασία.