12.9 C
Larissa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΚαρδίτσα: Έδωσε μάχη με τον κορονοϊό και κέρδισε –...

Καρδίτσα: Έδωσε μάχη με τον κορονοϊό και κέρδισε – Το μήνυμα του Δ-ντή της Παθολογικής του Νοσοκομείου Ι. Ντελή

Στο σπίτι του επέστρεψε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας μετά από μάχη που έδωσε καθώς νόσησε από κορονοϊό. Σε μήνυμά του, μεταξύ άλλων, λέει ότι ελπίζει σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του και, αφού ευχαριστεί τον Θεό, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους όσοι με τις ευχές τους στήριξαν εκείνον και την οικογένειά του, αναφέρεται στη νοσηλεία του αλλά και στο χαμό του συναδέλφου του ιατρού Ευστάθιου Μπαθρέλλου:

«Μαζί με χιλιάδες άλλους διασωληνωμένους, βίωσα για ημέρες τα συμπτώματα ενός αόρατου και φονικού εχθρού. Αισθάνθηκα την ανησυχία, έζησα την μοναξιά της ασθένειας και λυπάμαι πολύ για όσους δεν τα κατάφεραν. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδελφού μου συνάδελφου ιατρού Ευσταθίου Μπαθρέλλου ο οποίος έφυγε πρόωρα από την ζωή παλεύοντας καθημερινά με τον ύπουλο “ιό”. Έχω μόνο τούτο να τονίσω για τον αδελφό μου. Όταν του έλεγα «Στάθη πήγαινε σπίτι σου σε παρακαλώ», μου απαντούσε «θέλω να πέσω πάνω στο καθήκον μου».Τονίζει επίσης ότι θεωρεί χρέος του στη μνήμη του αδερφού του, όπως τον χαρακτηρίζει, αλλά και ζώντας ο ίδιος τις έκτακτες συνθήκες του δεύτερου κύματος και τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου να αναφερθεί στις ελλείψεις που υπάρχουν:

«Αποτελεί πραγματικά ΟΝΕΙΔΟΣ για τους διοικούντες στις έκτακτες συνθήκες και στις δύσκολες ημέρες που βιώσαμε ως Νοσοκομείο Καρδίτσας, η μη υπογραφή μέχρι σήμερα του ΦΕΚ διορισμού Παθολόγου ιατρού στην Παθολογική κλινική. Μια διαδικασία που έπρεπε να έχει γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες και τρεις μήνες ακόμη καθυστερεί.
Είναι αυτονόητο και καθήκον μας να προστατεύσουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας και παράλληλα να στηρίξουμε τους ασθενείς μας και όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται. Για τον λόγο αυτό εκφράσω την αγωνία μου, εν όψει του επερχόμενου τρίτου κύματος του κορονοϊού, ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο το πολύπαθο, κουρασμένο, αποδεκατισμένο και εξουθενωμένο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, να ανταπεξέλθει. Με ελάχιστες πλέον βιολογικές και ψυχικές αντοχές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των εμπλεκόμενων Κλινικών και Μονάδων πως θα λειτουργήσει;
Πως θα λειτουργήσει η εναπομείνασα ξεριζωμένη Παθολογική κλινική με επτά πλέον παθολόγους γιατρούς, έναντι 13 οργανικών θέσεων, η οποία καθημερινά συμπιέζεται (ψυχικά και εργασιακά) όλο και περισσότερο από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να καλύψει τα πάντα, την Κλινική της, τις μονάδες Μεσογειακής αναιμίας και Χημειοθεραπειών όταν λείπει ο Δ/ντης της, τα Επείγοντα Ιατρεία, τις Κλινικές covid και τελευταίως και τους εμβολιασμούς. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Νοσοκομείου, απλά τώρα αριθμητικά αδυνατούμε, δεν επαρκούμε και να μην μας αντιμετωπίζεται οιονεί ένοχοι ερήμην.
Πως θα λειτουργήσει η πρόσφατα δημιουργηθείσα Πνευμονολογική κλινική με δύο Πνευμονολόγους ιατρούς, η ελλιπής σε ιατρούς ΜΕΘ και τα ελλιπή σε ιατρούς Επείγοντα Ιατρεία ΤΕΠ.
ΚΥΡΙΟΙ, είτε θα τολμήσετε την άμεση και κατεπείγουσα πρόσληψη του κατάλληλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid ιατρικού προσωπικού (πλήρη στελέχωση της Παθολογικής, της Πνευμονολογικής, της μονάδας ΜΕΘ και των Επειγόντων ιατρείων ΤΕΠ) η οποία θα εξυπηρετήσει στο ακέραιο πολλές άλλες από τις ανάγκες του Νοσοκομείου είτε σε ενάντια περίπτωση η λειτουργία του Νοσοκομείου μας θα είναι αναποτελεσματική».

Τέλος ο κ. Ντελής απευθύνει έκκληση προς όλους ενόψει του τρίτου κύματος του κορονοϊού να τηρούν τα μέτρα προστασιας και εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους

Καρδίτσα: Έδωσε μάχη με τον κορονοϊό και κέρδισε – Το μήνυμα του Δ-ντή της Παθολογικής του Νοσοκομείου Ι. Ντελή

thessaliatv.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα