Καταστροφές σε αυτοκίνητα εργαζομένων που βρίσκονται σταθμευμένα στο πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας γίνονται γνωστές από τις καταγγελίες του μέλους του Δ.Σ. των εργαζομένων του νοσοκομείου, Λάμπρου Τσάπαλη.

Όπως αναφέρει δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, γεγονός που οφείλεται στην ελλιπή φύλαξη του χώρου ιδιαίτερα κατά τις νυκτερινές ώρες.

Σχετικά με το τελευταίο συμβάν που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου επισημαίνει τα εξής:

Αυτά είναι τα χτυπήματα από δύο αυτοκίνητα από τα πέντε που χτυπήθηκαν ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μέσα στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Τα γνωστοποιώ όχι ως καταγγελία αλλά ως ενημέρωση προς την κοινή γνώμη. Το ερώτημα παραμένει γιατί δεν γνωστοποιήθηκε έγκαιρα.  Έγιναν μηνύσεις και πάρθηκαν αποτυπώματα από την αστυνομία. Το ότι δεν πήραν τίποτα ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν σοβαρές.  Δεν ήταν απλά ένα γεγονός. Πέντε αυτοκίνητα ζημιώθηκαν και υποτίθεται μέσα σε ελεγχόμενο χώρο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν το γνώριζαν. Η ενημέρωση δυστυχώς είναι ελλιπής. Εδώ μιλάμε για περιουσίες ανθρώπων. Δυστυχώς χρόνια τώρα επισημαίνουμε για την σωστή φύλαξη του χώρου. Δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να έχουν και τον νου τους για το τι γίνεται έξω στο πάρκινγκ. Και εδώ πρέπει να απαντηθεί ποιος ο ρόλος και η ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης; Και πως πρέπει να συμπεριφερθεί από δω και πέρα; Τις ζημιές ποιος θα τις αποκαταστήσει;

Οι  συμβασιούχοι από ότι βλέπουμε κι εμείς έχουν επιφορτιστεί με τους εσωτερικούς χώρους κατά το πλείστο και για τον έλεγχο των επισκεπτών λόγω της πανδημίας. Τέλος να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν υποστεί ζημιές τα αυτοκίνητα των εργαζομένων και θεωρούμε ότι κατά τις νυκτερινές ώρες πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ελέγχων. Το αν απαιτείται και αύξηση των φυλάκων αυτό είναι ευθύνη και απόφαση της διοίκησης. Το θέμα είναι ότι αν ξαναγίνει πρέπει να πέσουν κεφάλια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Τσάπαλης Λάμπρος

Μέλος του ΔΣ Εργαζομένων ΠΓΝ Λάρισας

Αντιπρόεδρος ΠΑΝ.Ε.ΤΡΑ.