30.9 C
Larissa
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήLIFESTYLEΚέρδη 40 Εκατομμύρια σε μόλις τρεις μήνες: Μεγιστάνας ο...

Κέρδη 40 Εκατομμύρια σε μόλις τρεις μήνες: Μεγιστάνας ο Λάτσης, έκανε κίνηση ματ & έγινε ακόμη πιο πάμπλουτος

Εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις κατά το α’ τρίμηνο 2024 παρουσίασε η Lamda Development, η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα κέρδη EBITDA €40,2 εκατ. το Α’ Τρίμηνο 2024 (πενταπλάσια αύξηση έναντι του 2023), λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων των Εμπορικών Κέντρων, των Μαρινών και του Έργου στο Ελληνικό (The Ellinikon).

Τα 4 Εμπορικά Κέντρα σε λειτουργία σημείωσαν νέο ρεκόρ Retail EBITDA στα €22,5εκ (αύξηση 8% έναντι του Α’ Τριμήνου 2023), κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών εσόδων από βασικά μισθώματα (αύξηση 8% έναντι του Α’ Τριμήνου 2023) και της αύξησης των εσόδων στάθμευσης (αύξηση 16% έναντι του Α’ Τριμήνου 2023).

Τα εν λόγω επιτεύγματα υποστηρίχθηκαν από την αύξηση της επισκεψιμότητας, με τους επισκέπτες να ανέρχονται σε 5,5εκ (αύξηση 4% έναντι του Α’ Τριμήνου 2023), και την επίτευξη νέου ρεκόρ πωλήσεων καταστημάτων στα €171εκ (αύξηση 9% έναντι του Α’ Τριμήνου 2023). Επίσης επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος στις εμπορικές μισθώσεις για τους δύο υπό ανάπτυξη προορισμούς λιανικού εμπορίου και ψυχαγωγίας στο Έργο Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, έχουν συμφωνηθεί Heads of Terms (HoT) με μισθωτές για 70% της Συνολικής Μεικτής Εκμισθώσιμης Επιφάνειας (GLA) στο The Ellinikon Mall (πρώην Vouliagmenis Mall) και 62% του GLA στη Riviera Galleria, σε υψηλότερες τιμές έναντι των Εμπορικών Κέντρων σε λειτουργία, γεγονός που αντικατοπτρίζει τόσο τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη μιας αγοράς με χαμηλή προσφορά καθώς και το ισχυρό ενδιαφέρον των εμπόρων για αυτές τις νέες αναπτύξεις.

Στοχεύουμε στο τέλος του έτους να έχουμε ολοκληρώσει συμφωνίες HoT για 83% του GLA στο The Ellinikon Mall και 75% του GLA στη Riviera Galleria.

Η εν λόγω σημαντική επίδοση αποδίδεται κυρίως στις ισχυρές πελατειακές σχέσεις, υποστηριζόμενες από τις ετήσιες συμβατικές αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού. Τα υψηλότερα έσοδα από τις διελεύσεις σκαφών αναψυχής (yachts) συνέβαλαν επίσης στη βελτιωμένη επίδοση των Μαρινών.

Αναφορικά με το Έργο Ελληνικού, έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά επιτευγμάτων εντός του 2023 αλλά και από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Πρώτον, επιτεύχθηκε λειτουργική κερδοφορία σε διάστημα σχεδόν 3 ετών από την έναρξη του έργου.

Δεύτερον, έχουμε καταγράψει πάνω από €670εκ ταμειακές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων μέχρι την 27.05.2024, και τρίτον, μετά την επιτυχημένη πορεία πωλήσεων των οικιστικών αναπτύξεων στο παράκτιο μέτωπο, ξεκίνησαμε τη διάθεση επιλεγμένων διαμερισμάτων στη Γειτονιά Little Athens, με τις κρατήσεις από ενδιαφερόμενους αγοραστές να ανέρχονται σε 206 διαμερίσματα ή περίπου 60% αυτών των επιλεγμένων διαμερισμάτων.

Τέλος, συνεχίζουμε να καταγράφουμε πρόοδο τόσο στα έργα υποδομών όσο και στις κατασκευές κτιρίων, τα οποία είναι πλέον εμφανή από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Το Α’ Τρίμηνο 2024 πραγματοποιήθηκαν κεφαλαιουχικές δαπάνες (CAPEX) €46εκ, διαμορφώνοντας το ποσό των συνολικών κεφαλαιουχικών δαπανών για κτίρια και έργα υποδομών από την έναρξη του έργου έως την 31.03.2024 στα €361κ.

Πωλήσεις Επενδυτικού Χαρτοφυλακίου

Μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ Τριμήνου 2024, ολοκληρώθηκαν οι παρακάτω συναλλαγές:

• Ολοκλήρωση της συμφωνίας και πώληση ακινήτου για την ανάπτυξη του Mixed-Use Tower: ολοκληρώθηκε η πώληση του ακινήτου εντός του Επιχειρηματικού Κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην εταιρεία ειδικού σκοπού που έχει συσταθεί μεταξύ του ομίλου ΒROOK LANE CAPITAL και της εταιρείας ELLINIKON HOSPITALITY INVESTMENTS S.M.S.A., η οποία έχει αναλάβει την ανέγερση του Mixed-Use Tower με εκτιμώμενο ύψος συνολικής επένδυσης σχεδόν €500εκ. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου €39εκ, ενώ η πρώτη δόση ποσού περίπου €13εκ εισπράχθηκε το Μάρτιο 2024.

• Πώληση του κτιρίου γραφείων Cecil έναντι τιμήματος €19,4εκ σε μετρητά στις αρχές Φεβρουαρίου 2024. Στα οικονομικά αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2024 αναγνωρίστηκε λογιστικό κέρδος, προ φόρων, περίπου €4εκ.

• Πώληση οικοπέδου έκτασης 469 στρεμμάτων στο Βελιγράδι, έναντι συνολικού τιμήματος €15,2εκ σε μετρητά.

Ούτε Λάτσης, ούτε Νιάρχος: Αυτός είναι ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2022 – Με τι ασχολείται

Ανακατατάξεις έφερε η φετινή χρονιά στη λίστα του Forbes όσον αφορά το ποιος είναι ο πλουσιότερος ελληνικής καταγωγής στην Αμερική.

Η φετινή λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους της Αμερικής δείχνει ότι ο ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας της New Balance, Τζιμ Ντέιβις, δεν είναι πια ο πλουσιότερος Έλληνας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ο επιχειρηματίας, που έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ από Έλληνες γονείς, είδε την περιουσία του να μειώνεται στα 4 δισ. δολάρια, από 6,9 δισ. δολάρια που ήταν πέρυσι, κάτι που τον κατατάσσει στην 271η θέση ανάμεσα στους κροίσους της Αμερικής για φέτος.

Αντίθετα, ο μεγιστάνας των σούπερ μάρκετ, Τζον Κατσιματίδης, αύξησε την περιουσία του από τα 3,7 δισ. δολάρια, στα 4,1 δισ. δολάρια. Και καθώς βρέθηκε στην 261η θέση της λίστας του Forbes, είναι ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ, σύμφωνα με το moneyreview.gr.

πλουσιότερος

Στην 369η θέση της λίστας του Forbes βρέθηκε ο επίσης ελληνοϊταλικής καταγωγής Τζον Πολ ΝτεΤζόρια, ο οποίος διαθέτει περιουσία 2,9 δισ. δολαρίων, ως ο ιδρυτής της εταιρείας τεκίλα Patron Spirits Co. αλλά και της εταιρείας προϊόντων περιποίησης μαλλιών John Paul Mitchell Systems. Ο ΝτεΤζόρια επέστρεψε στη λίστα έπειτα από δύο χρόνια απουσίας.

Όπως επίσης, στη λίστα επέστρεψε μετά από δύο χρόνια και ο Ντιν Μητρόπουλος, γνωστός στις ΗΠΑ από την ικανότητά του να αναβιώνει ξεπεσμένα brands. Με περιουσία 2,7 δισ. δολαρίων, βρέθηκε στην 288η θέση της λίστας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος ελληνικής καταγωγής στον κόσμο

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Κατσιματίδης δεν είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος με ελληνικές ρίζες στον κόσμο. Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους του πλανήτη, η οποία δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, τον τίτλο αυτό κρατά η Βίκυ Σάφρα, αφού η περιουσία των 7,4 δισ. δολαρίων που διαθέτει ξεπερνά εκείνη του Ελληνοαμερικανού μεγιστάνα των σούπερ μάρκετ.

Η Σάφρα, που μένει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελβετία, το 2020 κληρονόμησε την τεράστια περιουσία που δημιούργησε ο Βραζιλιάνος τραπεζίτης σύζυγός της και καθώς διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, θεωρείται η πλουσιότερη Ελληνίδα.

Ακολουθούν ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (3,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes από τον Απρίλιο), ο Φίλιππος Νιάρχος (2,8 δισ. δολάρια) και η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη (1,4 δισ. δολάρια).

Πηγή enimerotiko.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα