Μπορεί το ΣΒΑΚ να αποτελεί αντικείμενο θετικών σχολίων για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαμορφωθεί μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης, αλλά και μεγάλης συζήτησης για θέματα όπως αυτό της έλλειψης θέσεων πάρκινγκ, όμως δεν λείπουν και τα μικρά προβλήματα που χρειάζονται άμεσα επιδιόρθωση για να αποφευχθούν πιθανές πτώσεις και μικροτραυματισμοί πεζών ή δικυκλιστών.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως σε αρκετά σημεία οι κυβόλιθοι με τους οποίους είναι στρωμένοι κεντρικοί δρόμοι έχουν «βουλιάξει». Τέτοια σημεία βρίσκονται επί της οδού Βενιζέλου, επί της οδού Φιλελλήνων, αλλά και επί της Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος του Δικαστικού Μεγάρου με κατεύθυνση προς τη Μανδηλαρά. Επίσης, σε άλλα σημεία έχουν σπάσει και τα μάρμαρα που έχουν τοποθετηθεί είτε ως παρτέρια για τα λουλούδια είτε ως διαχωριστικές πλάκες. Όλα αυτά συνέβησαν εξαιτίας προφανώς του γεγονότος ότι περνούν από εκεί βαριά οχήματα όπως είναι τα αστικά λεωφορεία, κάτι που το έδαφος δεν αντέχει με αυτήν τη μορφή.

Κενά επίσης παρουσιάζονται και σε κυβόλιθους στον λόφο του Φρουρίου στο ύψος του Ηρώου, χωρίς ωστόσο η αιτία να είναι τα βαριά λεωφορεία ή άλλα οχήματα, καθώς εκεί δεν επιτρέπεται η διέλευσή τους.

Κ.Γ.
Φωτ.: Β. Ντάμπλης