Advertisement


Ενδείξεις για εισροές – εκροές και μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες σε 3 από τους 5 προσωπικούς ή κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Η έρευνα φαίνεται πως επικεντρώνεται πλέον στον πρώην επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» και την σύζυγό του, και στις επόμενες αστυνομικές ενέργειες, βασική προτεραιότητα είναι η αναζήτηση των κινήσεων των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών την τελευταία 5ετία.

Σε αυτό το διάστημα οι εισροές προς την Κιβωτό, αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ. Στους «ύποπτους» λογαριασμούς προέκυψαν καταθέσεις, κάποιες από τις οποίες φαίνεται να μην προέρχονται από δικαιολογημένα εισοδήματα. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και πήραν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, από την κίνηση των οποίων, ευελπιστούν να εντοπίσουν ύποπτες μεταφορές χρημάτων και αγορές.

Advertisement


Το υλικό που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας από τις έρευνες στις δομές της Μ.Κ.Ο. και στα σπίτια των εμπλεκομένων διαβιβάστηκε χθες στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την ίδια αστυνομική υπηρεσία, με συγκεκριμένες αναζητήσεις και έρευνες βάσει των αδικημάτων που φαίνεται να έχουν διαπραχθεί.

Χρηματοκιβώτιο με… 350.000 ευρώ

Στο διαμέρισμα, που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι, πάνω από την δομή στον Κολωνό, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μέσα σε χρηματοκιβώτιο εντόπισαν περίπου 350.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης και έγγραφα που σχετίζονταν με την δομή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, φαίνεται να είπε πως αυτά τα χρήματα ανήκουν στη δομή, θα τα καταμετρούσαν και θα τα κατέθεταν σε λογαριασμό της Κιβωτού.

Σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού σε διαφορετικές τράπεζες, υπάρχουν καταθέσεις περίπου 300.000 ευρώ, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις από ακόμη δύο τράπεζες. Ένας από τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι αυτός της μισθοδοσίας του πατέρα Αντώνιου, ο οποίος είχε καταθέσεις ύψους 120.000 ευρώ, προερχόμενα από τους «απείραχτους» μισθούς του την τελευταία 8ετία.

Advertisement


Στοιχείο που κάνει εισαγγελικούς λειτουργούς και αστυνομικούς να εικάζουν πως το ζευγάρι ζούσε αποκλειστικά από τα χρήματα της Κιβωτού και «αποταμίευε» την μισθοδοσία του! Σε τραπεζικούς λογαριασμούς της δομής, φαίνεται πως υπάρχουν καταθέσεις ύψους 12.500.000 ευρώ.

Άδεια θυρίδα και… κατάθεση

Από την παράλληλη έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε προκύψει ότι η Σταματία Γεωργαντή, στις 22 Νοεμβρίου, και ενώ η υπόθεση είχε ξεκινήσει να διερευνάται, είχε πάει σε υποκατάστημα τράπεζας στον Κολωνό, για να επισκεφθεί μία από τις δύο θυρίδες που διατηρούσε. Μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, άνοιξαν την συγκεκριμένη θυρίδα και διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν κενή.

Από την Αρχή για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος, προκύπτει επίσης, ότι δύο μέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, η Σταματία Γεωργαντή, φαίνεται να πηγαίνει σε υποκατάστημα τράπεζας και να καταθέτει σε λογαριασμό της Κιβωτού του Κόσμου, … 500.000 ευρώ!

Advertisement


Τα κουτιά της Κιβωτού

Το μαύρο χρήμα έμπαινε στα «μαγικά κουτιά» της Κιβωτού του Κόσμου, σε κηδείες και μνημόσυνα, υπέρ αναπαύσεως των νεκρών, όπως επίσης σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα. Σε τέτοια σημεία ήταν, όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, τοποθετημένα κουτιά με την επωνυμία της Κιβωτού, όπου οι πιστοί κατέθεταν το υστέρημά τους.

Τρόφιμοι της Κιβωτού, πήγαιναν με το «μαγικό κουτί» σε έως και πέντε κηδείες καθημερινά, προκειμένου να συλλέγουν τις δωρεές συγγενών και φίλων των θανόντων. Μαρτυρίες από τρόφιμους της δομής, αναφέρουν πως έκοβαν απόδειξη σε μία από τις δέκα δωρεές συγγενών και πιστών.

Για αυτά τα χρήματα, όπως επισημαίνουν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κανείς δεν ξέρει το ύψος τους, ποιος έπαιρνε τα κουτιά, ποιος καταμετρούσε τα χρήματα και που τελικά αυτά κατέληγαν. Στην περίπτωση που βρεθούν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή ακόμη και μετρητά, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από νόμιμες δραστηριότητες, εκτιμάται ότι αυτά προέρχονται από τα «μαγικά κουτιά».

Πηγή

Advertisements

Πηγη: kontologis.gr