18.9 C
Larissa
Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΚιβωτός του Κόσμου: Εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων – Τέσσερα...

Κιβωτός του Κόσμου: Εν αναμονή ραγδαίων εξελίξεων – Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο των Αρχών

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ιδίως μετά την κατάθεση του 19χρονου που εστιάζει τα φώτα στον πατέρα Αντώνιο.

Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι ξεκινάει μια εβδομάδα εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης: Ο Ιερώνυμος «αφορίζει» τον πατέρα Αντώνιο: Απαγόρευση ιεροπραξιών και ανακρίσεις – Τι λέει για την Κιβωτό

Η δικογραφία από την Παρασκευή βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας ενώ από τις καταθέσεις που έχουν δοθεί στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων δύο θεωρούνται καθοριστικής σημασίας. Πληροφορίες, φέρουν, στη μια κατάθεση, ο μάρτυρας να επιβεβαιώνει την κατάθεση του 19χρονου. Όλες οι προανακριτικές πράξεις και το υλικό που έχει προκύψει είναι στην διάθεση της Δικαιοσύνης.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει κλήση για κατάθεση ή κλήση για να δοθούν εξηγήσεις για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε κακοποιητικές συμπεριφορές ή σε καταγγελλόμενη ασέλγεια.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Η συνοδοιπόρος του πατρός Αντωνίου – Το προφίλ της πρεσβυτέρας και η στήριξη μετά τις καταγγελίες

Τα 4 πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών

Πιο συγκεκριμένα, στο κάδρο των ερευνών για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης στην «Κιβωτό του Κόσμου» έχουν μπει τέσσερα πρόσωπα εντός της οργάνωσης.

Το ένα είναι ο πατέρας Αντώνιος εις βάρος του οποίου φέρεται να έγινε η πρώτη καταγγελία – η οποία άνοιξε το «γαϊτανάκι» των αποκαλύψεων – από 19χρονο σήμερα νεαρό για σεξουαλική κακοποίηση.

Τα άλλα τρία πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό». Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώτου στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρεται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους: αναλάμβαναν να διαχειριστούν «δύσκολες» καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

«Θεωρώ ότι η διαδικασία θα τρέξει πάρα πολύ γρήγορα γιατί όπως ξέρετε πίσω από όλα αυτά είναι 200, 300 παιδιά που πρέπει να φτάσουμε στην αλήθεια για να δούμε τι θα γίνει με αυτά τα παιδιά» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Επίσης, τόνισε την ανάγκη το κράτος να κάνει δομές και θεσμούς που να παρεμβαίνουν.

Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμού «σκεπάζουν» την ΜΚΟ

«Ήξερα ονόματα ανθρώπων που κακοποίησαν παιδιά»

Ο  ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας μίλησε το πρωί της Κυριακής στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τις σοκαριστικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο ψυχίατρος, όπως υποστηρίζει, γνωρίζει και ο ίδιος στοιχεία για ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις και κακές συμπεριφορές από υπαλλήλους.

«Ζω ένα κακό όνειρο. Πιστεύω ότι η «Κιβωτός» θα αποτελέσει το τέλος των δομών. Για την σεξουαλική παρενόχληση δεν ήξερα τίποτα, έπεσα από τα σύννεφα αλλά δεν σας κρύβω ότι το όνομα μαθεύτηκε πάρα πολύ γρήγορα. Για τα άλλα ήξερα και τα ονόματα αλλά δυστυχώς όταν τα έμαθα -γιατί τα έμαθα μέσα από μία επαρχιακή πόλη που είχα μία ομιλία- δεν πρόλαβα ούτε καν να τα μεταβολίσω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ονόματα δόθηκαν μέσα σε 4-5 ημέρες από τα παιδιά. «Γιατί αυτή η ιστορία δεν ξεκίνησε τώρα. Έχει ξεκινήσει από το 2021. Όλα τα ονόματα των ανθρώπων που είχαν μία κακή συμπεριφορά προς τα παιδιά έχουν ήδη κυκλοφορήσει».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Και ενώ οι εξελίξεις και τα γεγονότα τρέχουν, προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα:

  1. Πώς, ενώ τα παιδιά φέρεται να είχαν σχεδόν μώλωπες από χτυπήματα, δεν έγινε μία συντονισμένη ενέργεια από το προσωπικό για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει;
  2. Γιατί τα παιδιά μετακινούνταν τακτικότατα και χωρίς σοβαρό λόγο από τη μία δομή στην άλλη; Σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες, υπήρχαν μετακινήσεις παιδιών που χαρακτηρίζονται παράξενες. Έτσι θα εξεταστεί εάν οι μετακινήσεις αυτές είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές που κάποιοι ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι. Πιο συγκεκριμένα, θα ερευνηθεί εάν δικαιολογούνται συγκεκριμένες «διαδρομές» από δομές της περιφέρειας στην Αθήνα και αντίστροφα ή ακόμα και μετακινήσεις από τη μία δομή της περιφέρειας σε άλλη.

Από την πλευρά του, και ο κ. Σούρας έθεσε κάποια σημαντικά και αυτός κάποια ερωτήματα:

  1. Πού είναι η κρατική μέριμνα και ο κρατικός έλεγχος;
  2. Πού είναι οι τίτλοι σπουδών των ατόμων που ασχολούνται με τα παιδιά; Είναι άνθρωποι κατάλληλοι να ασχοληθούν με παιδιά;
  3. Ο παπάς ανήκει σε μία μητρόπολη, γιατί δεν μιλάει ο Μητροπολίτης;
  4. Η Ιερά Σύνοδος απάντησε ότι δεν δέχεται την εποπτεία, πώς μπορεί ένας απλώς παππάς να είναι ενάντια της Ιερά Συνόδου;»

Πηγη: in.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα