Μία νέα αποκαλυπτική μαρτυρία, που αφορά παιδί από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, δημιουργεί προβληματισμό και ερωτήματα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, ο πατέρας Αντώνιος επεδείκνυε μία τουλάχιστον «περίεργη συμπεριφορά» έναντι ενός 14χρονου αγοριού, όπως είπε πρώην εργαζόμενος της δομής.

Διαβάστε επίσης: Οι πλούσιοι άνθρωποι του Θεού που απέφευγαν τον έλεγχο όπως ο διάβολος το λιβάνι

«Το διάλεγαν το παιδί»

«Την περίοδο που έγινε ο ξυλοδαρμός των πολλών παιδιών εδώ, κάποιος είχε παρέα στο δωμάτιό του. Τότε το παιδί έκανε μπάνια στη θάλασσα εδώ πέρα, μαζί με τον παπά Αντώνη. Με το αυτοκίνητο τον έπαιρναν και πήγαιναν για μπάνιο», δήλωσε ο πρώην εργαζόμενος.

Και προσέθεσε: «Τα ξεχώριζαν τα παιδιά και διάλεγαν με ποια θα κάνουν παρέα. Διάλεγε και ο ‘νεαρός’. Γιατί είχαν και έναν ‘νεαρό’ μαζί, που διάλεγε με ποια πιτσιρίκια θέλει να ‘παίζει’. Κάποιες φορές, έπαιρνε και τον μικρό μαζί. Άλλες φορές που δεν τον έπαιρνε, κάθονταν με τον παπά Αντώνη μαζί, μόνοι τους μέσα σε ένα δωμάτιο».

Και όλα αυτά, την ώρα που στην ίδια δομή καταγγέλλονται περιστατικά ξυλοδαρμών, ενώ ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με τη μαρτυρία, ήταν εκεί.

«Έγινε φέτος το καλοκαίρι, όταν έγινε και ο ξυλοδαρμός εδώ στη δομή, τις ίδιες ημέρες. Δεν μπορείς να μπαίνεις με ένα παιδί σε ένα δωμάτιο για δυο ώρες με κλειστά παντζούρια, άμα δεν είναι δικό σου το παιδί! Το είχε πάρει και στη Χίο μαζί και φοβόμαστε όλοι ότι το έχει πειράξει το παιδί, αυτό έπεσε στην αντίληψή μας», τόνισε ο πρώην εργαζόμενος της δομής του Βόλου.

«Έκανε μέχρι και σπα»

Οι λεπτομέρειες είναι σοκαριστικές. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ο πατέρας Αντώνιος διάλεξε και πήρε το παιδί από τη συγκεκριμένη δομή για ένα μήνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς καμία εξήγηση. Το επέστρεψε ένα μήνα μετά. Όπως είπε ο ίδιος ο 14χρονος στον πρώην εργαζόμενο, στις διακοπές του έκανε μέχρι και… σπα.

«Και αυτό το καλοκαίρι είναι που τον πήραν τον μικρό στην Αθήνα, στην Καλαμάτα και στη Χίο. Ο μικρός εμένα μου είπε ότι σε ένα ξενοδοχείο, μάλλον στα Γιάννενα, το παιδί έκανε μασάζ και σπα μαζί τους. Έλειπαν μαζί ένα μήνα. Έκανε διακοπές αλλού, ξεχωριστά από τα άλλα τα παιδιά. Τον διάλεξαν, τον είχαν πάρει εκεί, ήταν συνοδός».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, το παιδί άλλαξε συμπεριφορά τους τελευταίους μήνες και απομακρύνθηκε από την οικογένειά του. Μετά από εβδομάδες συναντήθηκε την Πέμπτη με τη μητέρα του

«Ενώ στην αρχή η μητέρα του είχε σχέσεις μαζί του και ερχόταν, ξαφνικά άρχισαν να μην έχουν επαφές. Ούτε με τη μητέρα του, ούτε με τα αδέλφια του που τον έπαιρναν κάθε τρεις και λίγο. Το παιδί αυτό είναι ακόμα μέσα στη δομή του Διμηνίου και αυτό που έγινε είναι πολύ ύποπτο», επισημαίνει ο πρώην εργαζόμενος στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μάλιστα, όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον εργαζόμενο, έγιναν το καλοκαίρι του 2022.

Πηγη: in.gr