Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι επιδημιολόγοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αναλύσεων: η Αττική γίνεται κόκκινη και το σκληρό λοκντάουν αναμένεται να ανακοινωθεί.

Από το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων λοιπόν το οποίο όπως αποδεικνύεται αποτέλεσε ακόμη μία επιπολαιότητα της κυβέρνησης πάμε στο σκληρό λοκντάουν.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr :

Μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα (από τις 19:00) συγκέντρωσε και ανέλυσε μαζί με εξειδικευμένους επιδημιολόγους όλα τα τελευταία δεδομένα τα οποία δεν τους αφήνουν κανένα αισιόδοξο περιθώριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Παρασκευής που θα συνεδριάσουν εκ νέου όλα τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας και έχοντας ανά χείρας τα συγκεκριμένα δεδομένα θα εισηγηθούν – εκτός απροόπτου- η Αττική να γίνει «κόκκινη» κάτι που σημαίνει ότι θα μπει σε σκληρό lockdown.

Σχετικά με τα σχολεία (Γυμνάσια – Λύκεια) η τελική εισήγηση προς την κυβέρνηση θα παραδοθεί την Παρασκευή και το απόγευμα ο κ. Χαρδαλιάς θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις τόσο για την Αττική, όσο και τις υπόλοιπες περιοχές που το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί αλλά αντιθέτως αυξάνεται.

Το αν θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική ή τελικά θα παραμείνουν κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι κάτι που η επιτροπή θα αποφασίσει την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: www.militaire.gr