Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών κατά ενός αρνητή πατέρα στις Σέρρες, ο οποίος δεν αφήνει τα παιδιά του να πάνε στο σχολείο τους ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού με τη χρήση της μάσκας και τα self test.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για τέσσερα αδέλφια, μαθητές δύο του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών, τα οποία δεν έχουν πάει ακόμη στο σχολείο -από την αρχή της σχολικής χρονιάς- καθώς ο πατέρας τους, αρνητής του κορονοϊού δεν τους αφήνει να φορούν μάσκα και να κάνουν self test.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Στέλιος Ρίζος, προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών, δηλώνει ότι τα παιδιά μαζεύουν αδικαιολόγητες απουσίες από τα μαθήματά τους, από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα ενώ έχουν σταλεί αρκετές επιστολές στην οικογένεια, χωρίς να υπάρξει κάποια ανταπόκριση.

Οι εκπαιδευτικοί θέλουν να αναλάβουν δράση, πλέον, και αναμένεται να ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν άμεσα στις τάξεις και να μην χάσουν τη χρονιά από απουσίες.

Ανένδοτος ο πατέρας

Ο 37χρονος πατέρας δηλώνει ανένδοτος από την πλευρά του, μιλώντας στην ΕΡΤ, και μάλιστα επιρρίπτει ευθύνες στο σχολείο, που δεν δέχεται τα παιδιά του, χωρίς να φοράνε μάσκες, όπως ορίζουν τα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας.

Υποστήριξε, πως έτσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ειδικά για την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, παραπέμποντας και στην ιατρική επιστήμη… με την φράση:

«Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνο». Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας.

newsit.gr