Κυνηγητό… με τον εαυτό του ξεκίνησε ο Κορωνοϊός, όπως προκύπτει από όσα εξήγησε μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης για τις μεταλλάξεις και ιδιαίτερα για την “βραζιλιάνικη”,  ο ομότιμος καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης.

«Το στέλεχος της Βραζιλίας, αποτελεί ξεκάθαρα μια μετάλλαξη διαφυγής», τόνισε. «Δηλαδή σε μια περιοχή όπου υπήρχε μεγάλη εξάπλωση του covid, άρα και μεγάλος αριθμός πολιτών που είχαν αναρρώσει και είχαν αναπτύξει αντισώματα, ο Κορωνοϊός μεταλλάχθηκε για να “ξεγελάσει” το ανοσοποιητικό και να συνεχίσει να μεταδίδεται. Πριν από είκοσι μέρες περίπου υπήρχαν όχι ένα αλλά δύο άρθρα στο κορυφαίο περιοδικό Science γι αυτή τη μετάλλαξη και για το τι γίνεται στη Βραζιλία. Το στέλεχος της Βραζιλίας δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα. Το στέλεχος αυτό μπορεί μάλλον να παραπλανήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να μας μολύνει και γι` αυτό χρειάζεται να αναπτυχθούν καινούρια εμβόλια, που θα είναι αποτελεσματικά για το στέλεχος της Βραζιλίας. Δυστυχώς ήδη έχει εξαπλωθεί σε μερικές χώρες  και της Ευρώπης και στην Ιαπωνία.»

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, επισημαίνει βέβαια, ότι στην Ελλάδα, αρκεί η βρετανική μετάλλαξη για να ανησυχούμε: «Από τη στιγμή που μέσα σ΄ένα μήνα ήδη έχουμε διαπιστώσει  180 δείγματα στην Ελλάδα κυρίως στην Αττική όπου υπάρχει αυτό το στέλεχος πρέπει να υπάρχουν περίπου 1.000 κρούσματα, 1.000 φορείς. Έχει υψηλότερο βαθμό μεταδοτικότητας. Δεν έχει αυξημένη θνητότητα, αλλά ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει 10 φορές περισσότερο σε σχέση με την Άνοιξη.  Επειδή το βρετανικό στέλεχος έχει 70 μεγαλύτερη μεταδοτικότητα  θα πρέπει και λόγω του καιρού θα πρέπει όλα αυτά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό, οι διαδηλώσεις, οι συγκεντρώσεις, τα κορωνοπάρτι, να περιοριστούν απ΄τον κόσμο, αλλιώς θα έρθει σίγουρα το τρίτο κύμα!»

ΠΗΓΗ: www.militaire.gr