28.9 C
Larissa
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΚυριάκος Κουρούτσαλης " Ένα ακόμη καλύτερο αύριο για την...

Κυριάκος Κουρούτσαλης ” Ένα ακόμη καλύτερο αύριο για την πόλη μας – Μαζί χτίζουμε τη Λάρισα του μέλλοντος”

Οι δημοτικές εκλογές ανέκαθεν αποτελούσαν ιδιαίτερη στιγμή για τις τοπικές κοινωνίες.
Κι αυτό γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος στους πολίτες φορέας του Κράτους, αποτελεί το θεσμό εκείνο που μπορεί άμεσα να αφουγκρασθεί τα προβλήματά τους, να φέρει άμεσες αλλαγές στην καθημερινότητά τους, αλλά και να δώσει στους ίδιους την ευκαιρία να εμπλακούν, ως υποψήφιοι/ες Δημοτικοί Σύμβουλοι στην επίλυσή τους.
Στη διαχρονική προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθεί στο ύψος του ρόλου της, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πολιτών και διεκδικώντας οικονομικούς πόρους και ουσιαστικές αρμοδιότητες, εύρισκε και συνεχίζει να βρίσκει σθεναρή αντίσταση από την κεντρική πολιτεία.
Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, που την οικονομική κρίση διαδέχθηκε η υγειονομική και αυτήν η ενεργειακή, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν αυτή, που με τα πενιχρά της μέσα, άντεξε και δεν επέτρεψε να χαθεί η συνοχή των τοπικών κοινωνιών.
Απέδειξε στην πράξη ότι και θέλει και μπορεί να κάνει περισσότερα , προς όφελος των πολιτών και ότι δεν της αξίζει η απαξίωση από ένα συγκεντρωτικό κράτος, που στραγγαλίζει τις τοπικές κοινωνίες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση σε μαρασμό.
Αυτό είναι ένα διαρκές διακύβευμα που και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα βρεθεί στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας δυνάμεις που επιθυμούν να υποστηρίξουν το θεσμό, απέναντι σε δυνάμεις που λειτουργούν στο παρασκήνιο, απέναντι σε δυνάμεις που ουσιαστικά αποτελούν φερέφωνα της κεντρικής κομματικής εξουσίας και συγκεκριμένα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας.
Μέσα στο πνεύμα αυτό, στο Δήμο Λαρισαίων, εννέα χρόνια πριν, ξεκίνησε, με πλήρη γνώση και συναίσθηση των συνθηκών μια μεγάλη προσπάθεια.
Στον πυρήνα αυτής της προσπάθειας, στην οποία παίρνουν μέρος συμπολίτες από όλο το κοινωνικό και πολιτικό φάσμα, ήταν η ανασυγκρότηση της πόλης, η εξεύρεση και η δρομολόγηση λύσεων για προβλήματα και νέες ανάγκες και η ένταξή της σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, με όρους αστικής βιωσιμότητας και πυλώνες τους ανθρώπους, το περιβάλλον και τη χρηστή διακυβέρνηση.
Η προσπάθειά αυτή , χρόνο με το χρόνο , δράση με τη δράση , επιτυχία με την επιτυχία , κατάκτηση με την κατάκτηση , αναγνωρίστηκε , και διαρκώς πλαισιώνεται με νέες δυνάμεις που επιθυμούν να συνδράμουν και να δώσουν με τη συμμετοχή τους μια επιπλέον ώθηση στα δημοτικά μας πράγματα με ιδέες, γνώση, αλλά κυρίως με αγάπη για την Λάρισα.
Δυνάμεις που χωρίς να ανήκουν υποχρεωτικά σε ίδιους πολιτικούς χώρους, τις ενώνουν η ανιδιοτέλεια και η διαφάνεια στις πράξεις τους, η ειλικρίνεια στην επικοινωνία με τους συμπολίτες, ο κοινός προγραμματικός τόπος στην ιεράρχηση και επίλυση των τοπικών ζητημάτων και ο ιδανικός συνδυασμός ρεαλισμού και οράματος, χωρίς υπερφίαλες ρητορικές και ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά με εμπειρία και τεχνογνωσία.
Άνθρωποι αυτοδιοικητικοί που αναγνωρίζουν την ανάγκη για πλουραλισμό, πιστεύουν στις διαβουλευτικές διαδικασίες και επιθυμούν την πολυσυλλεκτικότητα. Άνθρωποι που ξέρουν τόσο καλά τον τόπο τους και  προτεραιότητα τους είναι το αυτοδιοικητικό τους χρέος, που τους υπαγορεύει να προχωρούν σε συγκλίσεις, συναινέσεις και σε γόνιμο διάλογο, προκειμένου να βρίσκουν λύσεις για το δημόσιο συμφέρον και όχι για το προσωπικό / κομματικό όφελος.
Με όλες και όλους αυτούς τους ανθρώπους στη Λάρισα, ιεραρχούμε τις ανάγκες , μετατρέπουμε το αναγκαίο σε εφικτό και συνεχίζουμε να χτίζουμε μια τοπική συλλογική συνείδηση μεταξύ των συμπολιτών μας, ικανή να εγγυηθεί ένα ακόμη καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για την πόλης μας.
Τα δημοτικά συμβούλια είναι ο καθρέπτης των κοινωνιών μας. Για την ουσιαστική και αποτελεσματικά δημοκρατική λειτουργία τους, καμία και κανένας δεν περισσεύει, ούτε από τους  αιρετούς ούτε όμως από τους κατοίκους, που και αυτοί ιδανικά θα πρέπει να συμμετέχουν, να ελέγχουν και να συνεισφέρουν στη διακυβέρνηση μέσα από τους δικούς τους ρόλους ως ενεργοί πολίτες.
Γι’ αυτό και η αυτοδιοίκηση πρέπει να μας αφορά όλους και όλες, με τρόπο δίκαιο , ισότιμο , αλλά και πλήρη περιεχομένου , μακριά από κομματικούς ή άλλους εγκλωβισμούς , αφού οι μόνοι κερδισμένοι πρέπει να είναι μόνο οι πολίτες.
Δεν ζητάμε λοιπόν την ψήφο σας για να ξαναπάρουμε το Δήμο, ζητάμε την ψήφο σας για να συνεχίσουμε να αλλάζουμε τη ζωή μας και την πόλη μας.
Κυριάκος Κουρούτσαλης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας
” Με την Συμπαράταξη Λαρισαίων”
google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα