24.9 C
Larissa
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΛ. Οικονόμου στο Πρώτο: Αυτή θα είναι η αντίδραση...

Λ. Οικονόμου στο Πρώτο: Αυτή θα είναι η αντίδραση των αστυνομικών, εάν βρουν όρθιους σε μπαρ – Έλεγχοι παντού για τα νέα μέτρα (audio)

«Η Ελληνική Αστυνομία, από την έναρξη της πανδημίας, είναι καθημερινά στο δρόμο, συμβάλει στην εφαρμογή των μέτρων. Το κύριο βάρος πέφτει στην αστυνομία για να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, προκειμένου να έχουμε τον έλεγχο της πανδημίας με τις μεταλλάξεις».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.Ερωτηθείς για το επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη, έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό» και «ανεπίτρεπτες συμπεριφορές από μεμονωμένους αστυνομικούς, για τους οποίους έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες ποινικού και πειθαρχικού ελέγχου». «Υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες έλεγχοι όλο αυτό το διάστημα, χωρίς να υπάρξουν άλλα τέτοια γεγονότα. Η ΕΛΑΣ πράττει το καθήκον της με αυξημένη κοινωνική ευαισθησία, το προσωπικό επιτελεί και αυτή την αποστολή με υψηλό αίσθημα ευθύνης», σημείωσε.

«Σε σύγκριση και με άλλες αστυνομίες σε χώρες του εξωτερικού, η ΕΛΑΣ διαθέτει και ευγένεια, ανθρώπινο πρόσωπο και καλή σχέση με τους συμπολίτες μας. Καλό είναι να μην ανασύρουμε σκελετούς από το παρελθόν που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι όλοι οι αστυνομικοί, με την απαιτούμενη διαγωγή και συμπεριφορά, «όλο το Σώμα έχει ριχτεί στη μάχη για την τήρηση των μέτρων, χωρίς να παραλείπει τα άλλα καθήκοντα. Η ΕΛΑΣ θα είναι παντού». Έκανε αναφορά σε ελέγχους και επιβολή κυρώσεων που θα είναι αρκετά αυστηρές για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι στα κέντρα διασκέδασης επιτρέπεται η λειτουργία σε ανοικτούς χώρους, οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι και το προσωπικό να φοράει μάσκα,να έχει εμβολιαστεί ή να έχει κάνει τεστ.

Ερωτηθείς για το εάν θα συλληφθεί ένας πελάτης σε ένα μπαρ σε περίπτωση που έχει σηκωθεί όρθιος και πίνει το ποτό του, τόνισε ότι υπάρχουν οι διοικητικές κυρώσεις επιβολής προστίμου και οι ευθύνες για το κατάστημα που επιτρέπει τους όρθιους παραβιάζοντας τους κανόνες. Διευκρίνισε ότι «είναι άλλο να βρίσκεται όρθιος ένας πελάτης, και άλλο να υπάρχει μια μεγάλη παρέα», που ενδεχομένως αποτελεί και αρμοδιότητα της εισαγγελικής αρχής. Υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, «καθήκον όλων μας είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι οι νέοι έχουν μια κοινωνική ευθύνη και πρέπει να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απηύθυνε έκκληση στους αστυνομικούς που έρχονται καθημερινά σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, λέγοντας «ότι έχουν ηθική υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς τους, στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους και στο κοινωνικό σύνολο να εμβολιαστούν. Αυτό απαιτεί η συναίσθηση ευθύνης ενός σωστού επαγγελματία». «Σας είπε εμμέσως την άποψη μου για την υποχρεωτικότητα», τόνισε, λέγοντας πως το ποσοστό των αστυνομικών που έχουν εμβολιαστεί είναι λίγο κάτω από το 70%.

Πηγη: ert.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα