10.9 C
Larissa
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΛάρισα: Χωρίς προηγούμενο το 16ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών / “Βούλιαξε”...

Λάρισα: Χωρίς προηγούμενο το 16ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών / “Βούλιαξε” από κόσμο η πλατεία του χωριού (ΦΩΤΟ)

Αντάμωσαν για 16η φορά οι Νιβολιανίτες / Πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου στο ορεινό, πανέμορφο και δροσερό Μεγαλόβρυσο / Χοροί, τραγούδια και πραγματικό ξεφάντωμα ως το πρωί


Κείμενο – φωτογραφίες: “Χώρα Αγιά”


Με μεγάλη – δίχως προηγούμενο – επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου (19/8), στο Μεγαλόβρυσο της Αγιάς, το 16ο Αντάμωμα Νιβολιανιτών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Μορφωτικό Σύλλογο του χω­ριού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, με τη βοήθεια της Τοπικής Κοινότητας Μεγα­λοβρύσου και της ταβέρνας «Νιβόλι­ανη», αλλά και την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε μια προσπάθεια που ως στόχο της έχει τη συνάντηση των απα­νταχού Mεγαλοβρυσιωτών και τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Πάνω από χίλιοι άνθρωποι βρέθηκαν στη μεγάλη πλατεία του πανέ­μορφου αυτού ορεινού χωριού του Κισσάβου και συμμε­τείχαν σ’ ένα πο­λύωρο γλέντι που κράτησε ως τις πρωινές ώρες με πολύ κέφι και χορό υπό τους ήχους λαϊκοδημοτικής ορχήστρας με τους Γιώργο Δημη­τρό­πουλο και την Αγάθη σε ένα εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα, δημοτι­κών, λαϊκών και νησιώτικων τραγουδιών.

Χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλ­λόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», υπό την καθοδήγηση του χοροδι­δασκάλου Παναγιώτη Καραβιδέ, άνοιξε τη βραδιά παρουσιάζοντας πα­ραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου και αποσπώντας το θερμό χειροκρό­τημα.

Ο κόσμος πήρε μέρος και σε πλού­σια λαχειοφόρο, αποκομίζο­ντας πολλά και μεγάλα δώρα που πρόσφεραν για το αντάμωμα επιχειρηματίες και έμπο­ροι του νομού.

Ανοιχτό και επισκέψιμο για όλους ήταν το παλιό σχολείο που λει­τουργεί ως πολιτιστικός χώρος με λαογραφική έκθεση και έκθεση φωτο­γραφικού υλικού, μόνιμες, εντυπωσιακές και οι δύο, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία της Νιβόλιανης. Πολιτιστικός χώρος που χρόνια τώρα είναι ξακουστός και για την σχολική αίθουσα που διαθέτει και διατηρεί όπως ακριβώς ήταν στις μέσες δεκαετίες του περασμένου αιώνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά σειρά ο γραμματέας και ο πρόε­δρος του συλλόγου, Βασίλης Γκουράβας και Χρυσόστομος Λάμπρου αντίστοιχα, όπως και ο κοινοτάρχης Ευάγγελος Λάμπρου. Εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον κόσμο για την συμμετοχή του, προς χορηγούς και δωροθέτες για τη στήριξή τους, ενώ έγιναν αναφορές στις φετινές ως τώρα δράσεις του συλλόγου, στα σχέδια που υπάρχουν για το άμεσο μέλλον και σε προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν από Δήμο και Περι­φέρεια σε υποδομές στο χωριό. Μεταφέρθηκαν, επίσης, χαιρετιστήρια μη­νύματα από απόδημους Νιβολιανίτες.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Βασίλης Πινακάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο ιερέας π. Θεόδωρος Κάμπερ, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόε­δρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Αργυρούλης, οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κρανιώτης, Νίκος Τσιαγκάλης, Βασίλης Σμυρλής και Αστέ­ριος Τσιώνης,  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννης Αγγελά­κας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αναστασίου, Απόστολος Καφε­τσιούλης, Δημήτρης Κορδίλας και Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, πρόεδροι Κοινοτήτων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόδωρος Ριζούλης, ο πρώην ευρωβουλευτής Μα­νώλης Αγγελάκας, η πρώην δήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα, ο πρό­εδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωπο­νικών Συλλόγων Δημήτρης Σοφολόγης, η γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα και πλήθος υποψηφίων για τις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα