Οι ελλείψεις σε εμφιαλωμένα νερά προκάλεσαν την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλή, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ζήτησε τη διενέργεια ελέγχων προκειμένου να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Μετά και τη διακοπή ρεύματος σε γεώτρηση της ΔΕΥΑΛ, το μεσημέρι της Παρασκευής προχθές, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδόθηκαν ανυπόστατες φήμες ότι λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στον Πηνειό σημειώθηκε βλάβη σε πλημμυρισμένες συνοικίες της Λάρισας και πως η αποκατάσταση θα αργούσε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη φημολογία, θα ακολουθούσε και διακοπή ρεύματος, εξέλιξη που θα επιδείνωνε την κατάσταση, ενώ διαδόθηκαν μηνύματα ότι το πόσιμο νερό της ΔΕΥΑΛ ήταν ακατάλληλο και πως οι Λαρισαίοι θα έπρεπε να επιλέξουν εμφιαλωμένα νερά.
Παρά τη διαβεβαίωση της ΔΕΥΑΛ ότι η διακοπή στην παροχή νερού οφείλονταν σε πρόσκαιρη διακοπή ρεύματος και πως η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σύντομα, οι πολίτες υιοθέτησαν τη φημολογία και σε χρόνο ρεκόρ άδειασαν στην κυριολεξία τα ράφια των παντοπωλείων της γειτονιάς, όπως και των σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα ακόμη και χθες να μην υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες ή οι διαθέσιμες ποσότητες να μην είναι αρκετές.
Σε κάποιος περιπτώσεις αναφέρθηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, με τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, να ζητά από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν «στη διενέργεια ελέγχων και σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις για την άμεση βεβαίωσή τους προς περιστολή ή εξάλειψη κάθε ενδεχόμενου εκμετάλλευσης των ειδικών συνθηκών».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr