Με αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκκενώνεται ο προσφυγικός καταυλισμός του Κουτσοχέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», προχθές βράδυ έγινε γνωστή Υπουργική Απόφαση και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε προχθές η μεταφορά των πρώτων προσφύγων σε άλλες Δομές της Νότιας Ελλάδας (Ριτσώνα, Θερμοπύλες κ.α.) με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οδική σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι χθες το απόγευμα είχαν μεταφερθεί περί τους 300 πρόσφυγες από τους περίπου 900 που φιλοξενεί η Δομή του Κουτσοχέρου. Να σημειωθεί πως από την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης της κακοκαιρίας «Daniel» στη Δομή καταγράφηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης και σίτισης με αφορμή την διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Λάρισας – Τρικάλων, αλλά σταδιακά τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν. Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστό εάν η απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης είχε πρόσκαιρο ή μόνιμο χαρακτήρα.
«ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ»
Με αφορμή την εξέλιξη η Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «προχθές στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού και των Υπουργών του επιτελείου του, ανακοινώθηκε επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση των πλημμυροπαθών.
Σήμερα μάθαμε ότι ξεκίνησε η εκκένωση του καμπ που διαμένουν πρόσφυγες στο Κουτσόχερο για να μείνουν εκεί οι πλημμυροπαθείς. Στα μουλωχτά και χωρίς ντροπή «πετάνε» τους 900 πρόσφυγες/ισσες που ζούσαν εκεί και δούλευαν στη γύρω περιοχή. Υποτίθεται ότι θα τους μεταφέρουν σε άλλες δομές, που ξέρουμε όμως πως είναι υπερπλήρεις και σε άθλια κατάσταση σε σχέση με τις υποδομές τους.
Ένα ρατσιστικό κράτος που δεν διστάζει να πετάξει ανθρώπους σαν σκουπίδια πριμοδοτώντας ευθαρσώς την ακροδεξιά κραυγή «πρώτα οι Ελληνες». Η κίνηση αυτή όμως έχει μια πιο ουσιαστική στόχευση. Να μεταφέρει την οργή και αγανάκτηση από τους υπαίτιους, στους αδύναμους.
Ένας πόλεμος μεταξύ των φτωχών, θα ήταν σωτήριος τώρα για την εξουσία. Η επιχείρηση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, με την απόδοση της ανυπόστατης κατηγορίας, από τον ΠΘ και τον Υπουργό Μετανάστευσης, ότι για τη φωτιά στον ‘Εβρο φταίνε οι πρόσφυγες. Το ρατσιστικό κράτος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στους φασίστες.
Λύσεις προφανώς υπάρχουν για να μείνουν οι πλημμυροπαθείς. Ξενοδοχεία, άδεια σπίτια, επιδότηση ενοικίου. Απαιτούμε να ανοίξουν τα ξενοδοχεία και καταλύματα και πρώτο και καλύτερο το Divani», που θα διέμενε «ο πρωθυπουργός, για να μεταφερθούν εκεί οι πλημμυροπαθείς για να ζήσουν ανθρώπινα».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr